Ingezonden persbericht


Amsterdam, 27 oktober 2010

Theaterpubliek razend enthousiast
In cultuurland is al enige tijd onrust over de aangekondigde bezuinigingen en de effecten hiervan op de theaterwereld. Ondertussen zijn er ook goede berichten en laat het huidige Nederlandse theaterpubliek zien dat zij erg tevreden is over de kwaliteit van theaterproducties in Nederland. Het Nederlandse theaterpubliek nomineerde niet alleen het humoristische drama Ontboezemingen - een origineel Nederlands ontwikkelde productie van de nieuwe theaterproducent Theaterwerk Spiriet -, ook de musicalkomedie met levensliederen Lichtjes in je ogen van Mussen en Zwanen, is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. De voorstelling Oog om Oog won de AVRO Toneel Publieksprijs 2010.

Over Ontboezemingen
Ontboezemingen is een humoristisch en muzikaal drama over borstkanker. De voorstelling vertelt het verhaal van vijf totaal verschillende vrouwen. Ze kennen elkaar niet, ze hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze hebben alle vijf borstkanker. Het alledaagse leven van vijf zeer verschillende vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Ieder van hen gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte, maar vooral met zichzelf. Ontboezemingen is gebaseerd op waargebeurde ervaringen van borstkankerpatiënten en is geschreven door Daniël Cohen. De cast bestaat uit o.a. Leyla Çimen en Aukje van Ginneken. De regie is in handen van Johan Verheij.

Over Lichtjes in je ogen
Lichtjes in je ogen is een muzikale hitkomedie gebaseerd op de komedie de Woonboot van begin jaren negentig en is volgens de beproefde Mussen & Zwanenmethode omgewerkt tot een muzikale voorstelling. De komedie zit boordevol oer-Hollandse smartlappen van onder andere Frans Bauer, Marianne Weber, Tante Leen, Johnny Jordaan, Corry Konings en Manke Nelis. De cast bestaat uit Cystine Carreon (Tippie Wan in Gooische Vrouwen), Koert Jan de Bruijn (ex-GTST), Han Oldigs (musical The Full Monty), Ellen Pieters (o.a. Kopspijkers en verschillende musicals), Turan Furat (van Speijk) en bariton Sinan Vural en op accordeon Gert Wantenaar. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Haye van der Heyden. Lichtjes in je ogen vertelt het verhaal van de man die genoeg heeft van de geëmancipeerde westerse vrouw en in Thailand iemand gaat halen die nog ouderwets lief voor hem wil zijn.

----------


Ingezonden persbericht