Gemeente Overbetuwe

kampeerterrein

Nieuw bestemmingsplan voor kampeerterrein

datum:26 oktober 2010

Nieuw bestemmingsplan voor kampeerterrein

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe stellen de gemeenteraad voor het bestemmingplan buitengebied, Noordhoeksestraat 5, Driel gewijzigd vast te stellen.

Dit bestemmingsplan maakt op deze locatie een kampeerterrein mogelijk voor stacaravans en bed and breakfastkamers. Het gaat daarbij om 12 standplaatsen voor stacaravans.

Het kampeerterrein zal gaan bestaan uit twee delen: een deel ten noorden van de woning en een deel ten zuiden van de woning.

De bed and breakfast betreft de legalisatie van een bestaande voorziening in de bestaande bebouwing.

Het beoogde kampeerterrein was niet mogelijk binnen de huidige bestemming. Het geldende plan wordt daarvoor gedeeltelijk herzien.

Het college stelt de gemeenteraad voor de ingebrachte zienswijzen op het bestemmingsplan ongegrond te verklaren. Als gevolg van een inspraakreactie is de groenzone aan de zuidwest zijde van het plangebied doorgetrokken.

Een eerder verzoek van de initiatiefnemer werd door de gemeente in 2008 afgewezen

omdat toen o.a. nog sprake was van strijdigheid met het Streekplan. Ook hield het eerdere verzoek nog onvoldoende rekening met de geurcontour. Nu is dat wel het geval en ook

de provincie kan zich nu vinden in het voorliggende bestemmingsplan.

Voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt, wordt het bestemmingsplan besproken in de commissie Ruimte. Waarschijnlijk bespreekt de commissie het bestemmingsplan op 24 november 2010. Vervolgens behandelt de gemeenteraad het bestemmingsplan op 14 december 2010. Deze data zijn onder voorbehoud.