Blok Leon Simons doet Topsportcentrum schudden Rotterdam 26 oktober 2010 Nederland heeft ook in Rotterdam bewezen goed op dreef te zijn tijdens dit IKF EK Korfbal. Met 34-6 werden ook de Engelsen aan de zegekar gebonden. Nederland begon met twee strafworpen van Leon Simons, meteen gevolgd door een score van Engeland. Na deze 2-1 wist Nederland het verdedigend goed op slot te houden. De ploeg van JanSjouke van den Bos kon zo de voorsprong uitbreiden tot maar liefst 13-1. Onder deze dertien treffers een aantal fraaie acties van het duo Simons ­ Kuipers, die door reboundend werk van Mirjam Maltha veel tot schot konden komen. Ook in het andere vak werd een aantal mooie acties verzilverd tot goals. De snelheid van Gerald van Dijk en Casper Boom werd goed gebruikt en ook Rosemarie Roozenbeek en Nisha Verwey konden meerdere malen in scoringspositie gebracht worden. Voor rust wist Engeland nog eenmaal te scoren, wat resulteerde in een 16-2 ruststand in het voordeel van Nederland. Na rust bracht bondscoach Van den Bos Roxanna Detering in voor Nisha Verwey. Zij wist meteen te scoren. Daarna ging Nederland door waarmee het geëindigd was in de eerste helft, scoren, al liet de tweede helft meer spektakel zien. Na een schitterend uitgespeelde aanval van Engelse zijde moest helaas Anthony Woodvine het ontgelden, hij werd op schitterende wijze afgeblokt door Leon Simons, waarna de bal werkelijk in de tribunes belandde. Simons, die vervolgens in aanvallend opzicht zijn nieuwe tegenstander Ben King trakteerde op een prachtige doorloper, was ook in aanvallend opzicht nadrukkelijk aanwezig. De aanvoerder van Oranje zou uiteindelijk topscorer worden met 7 goals. Nederland kreeg tot nu toe iedere wedstrijd slechts acht doelpunten tegen en wist vanavond de tegengoals zelfs te beperken tot 6 treffers. De ploeg scoorde zelf echter ook minder dan in voorgaande wedstrijden. Toch werd het publiek getrakteerd op een mooie opening in Rotterdam van Nederlandse zijde. Eindstand: 34-6 Hieronder de uitslagen en standen van dinsdag 26 oktober: Uitslagen Hongarije - Slowakije: Catalonië - Tsjechië: Servië - Ierland: Duitsland - Rusland: Polen - Turkije: België - Portugal: Schotland - Wales: Nederland - Engeland: 17-8 17-18 10-16 26-25 23-7 32-16 15-18 34-6

Stand Poule E 1. Nederland 2. Rusland 3. Duitsland 4. Engeland Poule G 1. Hongarije 2. Ierland 3. Slowakije 4. Servië Poule F 2-6 2-3 2-3 2-0 1. België 2. Tsjechië 3. Portugal 4. Catalonië Poule H 1. Polen 2. Wales 3. Schotland 4. Turkije 2-6 2-6 2-0 2-0

2-6 2-5 2-1 2-0

2-6 2-6 2-0 2-0