Ingezonden persbericht


5e Sybren Hellinga Kunstprijs

Genomineerd voor de 5e Sybren Hellinga Kunstprijs zijn:

Laurence Aëgerter
Carl Johan Högberg
Jenny Lindblom
Daniël de Roo
Jetske Verhoeven

De Sybren Hellinga Kunstprijs wordt iedere 3 jaar uitgereikt aan een kunstenaar die niet langer dan 5 jaar professioneel werkzaam is. De prijs bestaat uit een bedrag van 3000 euro.

Galeriehouder Sybren Hellinga stichtte de prijs in 1998 vanuit zijn levensopdracht om compromisloze kunst te stimuleren. Traditiegetrouw legt de Sybren Hellinga Stichting de organisatie van de Kunstprijs in handen van Kunsthuis SYB, Artist Residency te Beetsterzwaag.

De genomineerden kunnen van 27 oktober t/m 14 november in Kunsthuis SYB verblijven om een tentoonstelling op te bouwen. Ze krijgen de kans om bestaand werk aan te vullen met nieuw werk of aan te passen aan de locatie. Op 14 november zal de jury iedere kunstenaar apart in de gelegenheid stellen het werk persoonlijk toe te lichten waarna de jury zich in beraad terugtrekt om de winnaar uit te kiezen.

De jury bestaat uit Hilde de Bruijn (hoofd tentoonstellingen SMART Project Space), Hanne Hagenaars (hoofdredacteur Mister Motley), Ad de Jong (beeldend kunstenaar), Lotje van Lieshout (winnaar 4e Sybren Hellinga Kunstprijs), Bart Rutten (conservator Stedelijk Museum Amsterdam) en Sue-an van der Zijpp (conservator Groninger Museum).


---