Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 2010-09-21

Uitreiking richtlijn tijdens NEN-seminar op 27 oktober op het cruiseschip De Rotterdam Nieuwe richtlijn Sturen op duurzame inzetbaarheid medewerkers verschijnt

De nieuwe richtlijn NPR 6070 'sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers' verschijnt 27 oktober 2010. Daarnaast wordt die dag ook het officiële startsein gegeven voor het kennisnetwerk duurzame inzetbaarheid. Op deze website kunt u straks alle nieuwe en relevante informatie rond dit thema vinden en delen.

Duurzaam inzetbare medewerkers binnen organisaties is het uiteindelijke doel. Centraal in deze richtlijn staat een instrument, de scan, waarmee de organisatie de eigen denkbeelden, de huidige manier van werken en de daarbij horende resultaten in kaart kan brengen. Wanneer dat allemaal in één lijn ligt, is er sprake van een organisatie die kan sturen op duurzame inzetbaarheid. Het instrument biedt ook de mogelijkheid vast te stellen wat het ambitieniveau is. De scan geeft geen oordeel over goede of minder goede denkbeelden over personeel en werk. Hij geeft de gebruikers richting en houvast om het dagelijkse beleid in overeenstemming te brengen met de waarden en ambities van de organisatie.

Seminar
Tijdens het seminar 'sturen op duurzame inzetbaarheid voor medewerker' wordt de NPR uitgereikt. Dit seminar wordt gehouden op woensdag 27 oktober 2010 op het cruiseschip De Rotterdam. Hoe ga je effectief aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Dat staat centraal deze middag.

Het programma en aanmeldingsformulier zijn op te vragen via arbeid@nen.nl.