Ingezonden persbericht


STICHTING PRESENT UTRECHT VIERT LUSTRUM OP BIJZONDERE MANIER

Vrijwilligersstichting Present Utrecht bestaat vijf jaar en viert dit op een manier die kenmerkend is voor de stichting. Zo wordt er door tientallen vrijwilligers zwerfafval geprikt en gaat wethouder Everhardt lunchen met ex-dak- en thuislozen. De week wordt afgesloten met een groot feest voor vrijwilligers en iedereen die het afgelopen jaar geholpen is door Present.

Present wil een brug slaan tussen mensen die hulp kunnen gebruiken en mensen die willen helpen. Ze doen dit door in samenwerking met maatschappelijke organisaties (eenmalige) projecten te organiseren met vrijwilligersgroepen. Daarbij wil ze een beweging op gang brengen, waarbij het vanzelfsprekend is dat mensen voor elkaar klaar staan. Algemeen coördinator Elja den Uijl:

"De afgelopen jaren hebben zo'n 3600 vrijwilligers al meer dan 700 mensen geholpen. We gaan richting ons 700ste project. Bij al die projecten werd er onder ander schoongemaakt bij (ex)verslaafden, gekookt en gegeten met asielzoekers, geschilderd bij vrouwen uit de vrouwenopvang en geknutseld met kinderen met een beperking. Ik herinner me een groep die zingend samen met een ex-alcoholiste haar huis opruimden en de karaoke bij een verzorgingshuis nog goed. Het is fantastisch dat we al vijf jaar bestaan. De werkwijze van Stichting Present sluit aan bij de moderne vrijwilliger én in tijden van een terugtrekkende overheid is de beweging die wij op gang willen brengen belangrijker dan ooit. We vieren ons lustrum op een manier die bij ons past: namelijk door te geven."

De vrijwilligers die via Present aan de slag gaan, geven geen geld maar ze geven hun tijd en hun talenten. Op die manier wil Present Utrecht mooier maken. Tijdens het lustrum worden verschillende typische Presentprojecten uitgevoerd. Zo wordt op woensdag 27 oktober de binnenstad van Utrecht 'bestormd' door zo'n dertig studenten die de stad op zullen schonen. Zij gaan met prikkers het zwerfafval opruimen. Studentenklusbedrijf MijnStudent werkt mee en heeft mooie regenjassen gedoneerd. Vrijdag 29 oktober voert wethouder Everhardt van Welzijn een sociaal project uit: hij biedt -samen met de Presentmedewerkers- bewoners van 't Groene Sticht een feestelijke lunch aan. 't Groene Sticht is een gastenverblijf voor ex-dak- en thuislozen. S'Avonds wordt de week afgesloten met een spetterend feest voor iedereen die bij Present betrokken is geweest, zowel vrijwilligers als de mensen die geholpen zijn.

-Einde bericht-

Bent u geïnteresseerd in het lustrum van Present en de vrijwilligersprojecten die in de feestweek worden uitgevoerd, dan kunt u contact opnemen met Elja den Uijl, algemeen coördinator van Stichting Present Utrecht. Het gehele lustrumprogramma vindt u op de website.

Website: www.stichtingpresent.nl/utrecht