Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groninger Studenten Cabaret Festival

24ste Groninger Studenten Cabaret Festival

Groningen - Op 27, 28 en 29 oktober staat de Stadsschouwburg Groningen weer geheel in het teken van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) is een festival voor en door studenten. Het festival biedt studenten uit heel Nederland en Vlaanderen met ambitie voor cabaret een open podium, waarop men spelervaring op kan doen en naamsbekendheid kan creëren. Het festival bestaat inmiddels al 24 jaar en is uitgegroeid tot één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland. Vorige winnaars van het festival zijn o.a. Theo Maassen, Jochem Meijer, Arthur Umbgrove en Ernst van der Pasch.

In mei ging het 24ste GSCF van start met de audities in Amsterdam en Groningen. De enthousiaste cabaretiers in de dop stonden te trappelen om ontdekt te worden. De zes uitverkoren deelnemers - Bart Melief, Felix Heezemans, Dara Faizi, Gijs Deckers, Malt en Maartje & Kine - zijn onder begeleiding van regisseuse Audrey Bolder aan de slag gegaan. Tijdens vier workshops hebben de halve finalisten hun programma geperfectioneerd en de teksten messcherp gemaakt. Als onderdeel van het leertraject hebben ze daarnaast een zestal try-out voorstellingen in Nederland en Vlaanderen doorstaan om podiumervaring op te doen.

Na een succesvolle try-out tour en de nodige sturing van de regisseuse zijn de deelnemers nu klaar voor het festival waar zij een half jaar naar toe hebben gewerkt en geleefd. Op 27, 28 en 29 oktober gaan zij de strijd met elkaar aan in de Stadsschouwburg Groningen. Een van hen mag zich op vrijdag 29 oktober winnaar noemen van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival! Het Cabaretbal is de feestelijke afsluiting van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Op zaterdag 30 oktober treden tijdens het Cabaretbal de kersverse winnaar(s) van het GSCF op. Zij zullen laten zien waarom zij er met de felbegeerde prijzen vandoor zijn gegaan. Daarnaast is er een gastoptreden van cabaretier Roué Verveer, genomineerd voor de Neerlands Hoop 2010 en al ruim tien jaar spelend in de voorhoede van het stand-up circuit. Een feest tot in de late uurtjes!

Voor meer informatie over het festival, de deelnemers en de kaartverkoop: www.gscf.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht