Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 26 oktober 2010


De Heerder wethouder Hubert Bögemann krijgt morgen, woensdag 27 oktober, een beschilderde koe aangeboden door Sandra Holtman van atelier Kleur. Het loeigrote beest is begin september prachtig versierd door de jeugdige bezoekers van de allereerste Uitmarkt Heerde.

De leerlingen van dansstudio Juliëtte, die ook de Uitmarkt opluisterden, zijn morgen om 17.00 uur aanwezig voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Heerde. Om in de sfeer van de koe te blijven, voeren ze daar een boerendans op.

Zaterdag 4 september presenteerde het culturele leven van de gemeente Heerde tijdens de eerste editie van de Uitmarkt. Daar werden twee koeien beschilderd. Bögemann, wethouder cultuur, krijgt morgen een van de koeien, de andere wordt aangeboden aan het Dorpshuis.

In overleg met de ondernemers en andere organisaties werkt Bögemann aan een vervolg op de Uitmarkt: 'De eerste editie was een goed geslaagde aanzet. We willen de Uitmarkt ontwikkelen tot een groot cultureel evenement dat straks niet meer is weg te denken. Deze happening kun je prima combineren met de Open Monumentendag. Om het winkelend publiek er meer bij te betrekken, denken we erover om de Uitmarkt te verplaatsen. We denken aan het hart van het dorp, bijvoorbeeld het plein in de Dorpsstraat en het veld op de Brink'.

De wethouder gaat nog op zoek naar een plek waar de kleurige beschilderde koe goed tot haar recht komt. Tot die tijd komt het kunstwerk in het gemeentehuis te staan.


Einde persbericht