Gemeente Midden-Delfland

Gratis cursus Sociale Hygiëne voor vrijwilligers

Het ROC Mondriaan verzorgt een cursus Sociale Hygiëne in opdracht van de gemeente Midden-Delfland. Kennis van Sociale Hygiëne is verplicht voor iedereen die barwerkzaamheden doet en daarbij alcoholische dranken schenkt, zowel beroepsmatig als vrijwilliger.

Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leert u hoe u kunt zorgen voor een veilige, gezonde en plezierige omgeving voor bezoekers en medewerkers. Kennis van regelgeving en van zaken als alcohol en drugs komen aan de orde. Ook leert en oefent u hoe u om kunt gaan met eventueel probleemgedrag van bezoekers.

De gemeente biedt deze cursus gratis aan voor inwoners van Midden-Delfland die actief zijn als vrijwilliger. Het is mogelijk om na afloop van de cursus examen te doen om de Verklaring Sociale Hygiëne te behalen.

De cursusdata zijn:
Korte cursus: 28 oktober en 4, 11 en 18 november Lange cursus: bovenstaande data + 25 november en 2,9 en 16 december Locatie: Gemeentehuis Schipluiden
Tijd: 19.30 â 22.00 uur

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Heidi van Leeuwen, beleidsmedewerker Welzijn, telefoonnummer: (015) 380 42 54 of email:
hvanleeuwen-brandenburg@middendelfland.nl.

Â