Gemeente Pekela


Uitnodiging aan alle inwoners van Oude Pekela op 28 oktober 2010.

Â

Op donderdag 28 oktober van 16.00 tot 17.30 uur organiseert de gemeente in samenwerking met Acantus een rondwandeling door een aantal wijken in Oude Pekela. Wijkwethouder Anneke Duit is hierbij ook aanwezig. Vertrekpunt is dorpshuis De Snikke. Doel is om samen met bewoners knelpunten en problemen in de wijken te inventariseren.Â

Â

Voor alle deelnemers is er na de rondwandeling een gratis gezamenlijke maaltijd om 17.45 uur in De Snikke. Na het eten praten we verder over de wensen en knelpunten die tijdens de rondwandeling zijn verzameld. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de wandeling. Ook kunt u alleen de bewonersavond vanaf 18.30 uur bijwonen.

U kent uw eigen wijk immers het best! Daarom betrekt de gemeente u als bewoners graag bij de rondwandeling door de wijken van Oude Pekela.

Â

Onderwerpen om bijvoorbeeld bij stil te staan:

* Het schoonmaken en schoonhouden van de buurt
* De toegankelijkheid van de brandgangen

* Sociale voorzieningen en activiteiten voor alle leeftijden
* Bereikbaarheid en toegankelijkheid voor mindervaliden
* Veiligheid

* Etc. etc.

Zijn er nog andere onderwerpen die u bezighouden? Donderdag 28 oktober heeft u de kans om mee te praten en mee te denken over de ontwikkelingen in Oude Pekela.

Â

Ervaringen uitwisselen tijdens de maaltijd

Na de wandeling verzorgt de gemeente in De Snikke een gezamenlijke gratis maaltijd voor alle aanwezigen. Tijdens het eten kunt u uw ervaringen en ideeën uitwisselen met uw buurtgenoten en aanwezigen van gemeente en Acantus.

Â

Bewonersavond voor oprichting wijkteam

Na de maaltijd praten we verder over de wensen en knelpunten die tijdens de rondwandeling zijn verzameld. Dit moment benutten wij ook om in overleg met u een start te maken met de oprichting van één of meer wijkteams in Oude Pekela. Afhankelijk van het aantal belangstellenden, kan een eerste wijkteam in een later stadium in overleg met u opgesplitst worden in meerdere wijkteams.

Â

Meedoen?

Wilt u meedoen aan de rondwandeling door uw wijk, kom dan om 16.00 uur naar dorpshuis De Snikke. U bent van harte welkom op donderdag 28 oktober.

Â

Niet wandelen, wel meepraten?

Als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de rondwandeling, bent u van harte welkom om aan te schuiven bij de bewonersavond. Deze bijeenkomst begint om circa 18.30 uur. Heeft u wel belangstelling voor deelname aan een wijkteam, maar bent u niet aanwezig op donderdag 28 oktober, dan kunt u voor meer informatie terecht bij wijkregisseur Harry van Ommen.

Â

Meer informatie

Harry van Ommen, wijkregisseur, telefoon: 645000 (De Badde) of e-mail: hvanommen@debadde.nl.