KRO

KRO Puberruil Z@pp: Senegalese Adja uit Amsterdam ruilt met oer-hollandse Sanne uit Joure

Uitzenddatum: 28/10/2010

Knappe Adja uit de multi-culti wijk Holendrecht in Amsterdam brengt haar tijd voornamelijk spelend op straat door. Ze ruilt met Sanne, die uit een oer-hollands gezin komt en zich vooral bezighoudt met sport. In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. KRO Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

Adja van 11 heeft Senegalese `roots' en woont met haar moeder en broertje in een kleine flat, waar iedereen zijn huishoudelijke steentje aan bijdraagt. Samen met haar Surinaamse vriendin speelt Adja op straat of ze gaat samen met haar moeder winkelen in de Bijlmer. Haar vader heeft ze al een tijd niet gezien. Hij woont in Senegal, een plek waar de moeder van Adja niet kon aarden. Adja heeft de ambitie om danseres te worden en is daarnaast ook erg begaan met het lot van andere mensen. Geld uitgeven aan dure tassen en schoenen begrijpt ze dan ook totaal niet. "Geef het gewoon aan een goed doel, zoals de Partij voor de Armen of de Rode Plus."

De 12-jarige Sanne leidt een onbezorgd leventje tussen de Friese wateren. Ze woont met haar ouders en broertje in Joure. Sporten is heel belangrijk voor het gezin en haar ouders hebben een eigen sportwinkel in het nabijgelegen Sneek. Samen met haar vriendinnen doet Sanne aan turnen en zeilen, hierin is ze heel goed. Ook heeft ze een hechte band met haar opa en oma, waar ze Fries mee spreekt.

Hoe zal het Afrikaanse diner Sanne smaken? Is dit `blonde famke' enthousiast als ze mee mag helpen in de afro-kapsalon? Begrijpt Adja de regels van het Fierljeppen? Verstaat deze 5-talige dame ook een woordje Fries als ze bij Pake en Beppe op de boot zit?

KRO Puberruil Z@pp aflevering 8, woensdag 27 oktober om 16.50 uur op Z@pp/Ned.3