Syntens

Topontwerpers gaan tot het uiterste op Dutch Design Week

Is uw product aan het einde van de levenscyclus en moet deze worden vernieuwd? Wilt u een (ontwerp)probleem voorleggen aan een ontwerper? Hebt u inspirerende concepten nodig voor uw bedrijf? Wilt u ervaren wat een productontwerper kan betekenen voor uw bedrijf? Doe dan kosteloos mee aan de 'Pressure Cooker - Design Helpdesk'

Op 28 oktober 2010 (van 12.00 tot 18.00 uur) gaat een zestal topontwerpers uit zowel Arnhem als Brabant tot het uiterste om een inspirerend antwoord te geven op uw ontwerpvraag. Binnen twee uur zal een ontwerpduo één of meerdere ideeën/concepten uitwerken voor uw bedrijf en deze vervolgens op inspirerende wijze aan u presenteren. Daarna kunt u ervoor kiezen een van de concepten 'aan te schaffen' tegen een redelijke vergoeding. Besluit u niets te doen met de gepresenteerde ideeën dan is dat geen probleem, no cure no pay!

Snelkookpan

De 'Pressure Cooker Design Helpdesk' vindt plaats tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven en wordt georganiseerd door Made in , Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en Syntens. Een pressure cooker is letterlijk een design snelkookpan. Het is een methodiek waarbij een (of meerdere) ontwerper(s) aan een mkb'er met een ontwerpvraag wordt gekoppeld. Tijdens een sessie werken zij samen aan de ontwerpvraag. Aan het eind van de sessie moet er een concreet idee of product worden gepresenteerd. Het is een manier om in korte tijd kennis te maken met design en welke mogelijkheden dit heeft voor een product of dienst. Naast deelname aan deze pressure cooker kunt u zich een dag lang laten inspireren met exposities, lezingen en workshops op het gebied van onder andere design en innovatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Willemsen, Syntensadviseur, via telefoonnummer 088 - 444 0 105 of via e-mail chris.willemsen@syntens.nl. Hier kunt u zich tevens aanmelden.

Verfijnde mix op DDW

Dutch Design Week (DDW) presenteert een verfijnde mix van verse talenten, succesvolle ontwerpers en gevestigde bureaus. Meer dan 1.500 ontwerpers tonen hun werk, variërend van industrieel ontwerp, spatial design, grafisch ontwerp, textiel tot duurzaam ontwerp en designmanagement & trends. Design in al haar disciplines en facetten komt aan bod: van proces tot product en van conceptueel design tot industrieel design. De DDW vindt plaats van 23 tot en met 31 oktober 2010 in Eindhoven en omgeving. In 2009 trok dit evenement 115.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De DDW verbindt business en design

Tijdens de negende editie presenteert DDW onder de noemer 'DDW Business' enkele speciale programma's en activiteiten om designers en zakelijke bezoekers dichter bij elkaar te brengen. Het volledige programma van het grootste designevenement van Nederland, met meer dan 300 events, staat op www.ddw.nl.