Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ouderendag en gezondheidsbus in Vreewijk

Op de Ouderendag Vreewijk, op donderdag 28 oktober, staan dit jaar de ontwikkelingen van het Woonservicegebied Vreewijk en Groepswonen voor ouderen centraal.

Het Woonservicegebied is een prettige wijk of een buurt, waarin iedereen, ouderen en mensen met een beperking, zo zelfstandig en lang mogelijk wonen. 's Ochtends praat portefeuillehouder Marit van der Riet van de deelgemeente Feijenoord de geïnteresseerden hierover bij. Mevrouw Paans van LVGO geeft een presentatie over de voor- en nadelen van groepswonen voor ouderen. Wilt u gebruik maken van de door Platform Vreewijk gratis aangeboden lunch, bel dan even naar 010 486 55 55. 's Middags zijn o.a. Zorggroep Rijnmond, Thuiszorg Rotterdam, Buurtzorg Vreewijk, Stichting de Uil, de Vraagwijzer, Stichting Welzijn Feijenoord aanwezig op de Infomarkt. Hier kunt u zich oriënteren en desgewenst vragen stellen. De middag wordt feestelijke afgesloten met de ondertekening van het convenant Woonservicegebied. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Gezondheidsbus
Wie een goed gezondheidsadvies wil krijgen kan op de Ouderendag terecht in de gezondheidsbus, die op de hoek van de Lede en de Voorde geparkeerd zal staan. Medische professionals geven vanuit dit mobiele medisch testcentrum vrijblijvend gezondheidsadviezen. Bewoners kunnen zicht laten testen op botartrose, bloeddruk, hartslag, knijpkracht en lenigheid. Zij krijgen aan de hand van een gesprek en de resultaten van de tests een leefstijladvies mee. Wel van te voren even aanmelden op 010 486 55 55, het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie op www.gezondheidsbus.nl.

Ouderendag Vreewijk, Donderdag 28 oktober
10:00 - 12:00 uur ochtendprogramma met informatieve gesprekken 12:00 - 13:00 uur Lunch van Platform Vreewijk
12:30 - 15:00 uur Infomarkt Ouderenzorg
15:00 - 17:00 uur Ondertekening convenant Woonservicegebied Feestelijke borrel Vredeskerk, Lede 117, Rotterdam