Gemeente Lingewaal


Raadsvergadering 28 oktober 2010

Op donderdag 28 oktober 2010 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis in Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Tijdens de vergadering worden onder andere de volgende punten behandeld:


- Vaststellen beheersplannen openbare ruimte: De gemeenteraad wordt gevraagd de beheerplannen gebouwen, element- en asfvaltverharding wegen en openbare verlichting vast te stellen en tevens ⬠140.000,- taakstellend toe te voegen aan de post onderhoud in de begroting.


- Programmabegroting Veiligheidsregio: De raad wordt gevraagd zich uit te spreken over de programmabegroting 2011 en de meerjarenraming van de gemeenschappelijke regeling Hulpverlening en Veiligheid Gelderland-Zuid.


- Gezondheidbeleid: Mede naar aanleiding van de evaluatie van de nota gezondheidsbeleid 2005 â 2007 wordt de raad voorgesteld het gezondheidsbeleid integraal onderdeel te laten zijn van het Wmo-beleid.


- Nota reserves en voorzieningen 2010: Om duidelijkheid te krijgen in de omvang van de reserves, de voorzieningen en het weerstandsvermogen ligt de nota reserves en voorzieningen 2010 met voorstellen voor.


- Instellen van een parkeerfonds: Om de parkeerdruk in de kernen rondom nieuwbouw te reguleren met mogelijk nieuwe parkeerplaatsen, kan een parkeerfonds met door ontwikkelaars gestorte middelen worden ingesteld.


- Kadernota milieu 2011 - 2014: De gemeenteraad wordt gevraagd de nota âOnze trotsâ vast te stellen.


- Vaststellen financiële kaders projecten Poldersekade en Leijenburg: Als vervolg op de ingezette koers op 2 februari 2010 en 18 mei 2010 wordt gevraagd de financiële kaders vast te stellen om zo te komen tot realisatie van de projecten Poldersekade en Leijenburg.


- Krediet voor de kosten van ruimtelijke verkenningen: Om uitvoering te geven aan het Manifest van Lingewaal en het collegeprogramma wordt gevraagd een krediet beschikbaar te stellen in het kader van mogelijke (ruimtelijke) verbeteringen.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn hier digitaal te vinden.

Spreekrecht
Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich dan aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via tel. (0345) 634 089 of e-mail h.dame@lingewaal.nl, of bij de plaatsvervangend griffier dhr. F.J. Bok via tel. (0345) 634 062 of e-mail f.bok@lingewaal.nl.

Radio-uitzending
De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via Radio Lingewaal via de ether op 107,6 MHz en via de kabel op 93,1 MHz. De bijeenkomst is ook te beluisteren via de audio van de Kabelkrant LekwaalTV (kanaal 64+) en via www.lingewaalfm.nl.