Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Xperience: vwo-Masterclass 'Diversiteit'

Datum
Van: 28 oktober 2010 12:30
Tot: 28 oktober 2010 17:00

---

Locatie:
Erasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudestein

Toelichting
In het kader van Okober Kennismaand organiseert de EUR de vwo-Masterclass 'Diversiteit' voor 5- en 6-VWO scholieren. Zij kunnen ontdekken hoe wetenschappers tegen diversiteit aan kijken en meer ontdekken over de invloed van diverse culturen. Het programma bestaat uit minicolleges van Iliass El'Hadioui (socioloog, jongerenexpert) & Erik Hitters (media-expert) en workshops.
Aanmelden & Meer informatie

Wordt Nederlandse cultuur één grote eenheidsworst?

In het kader van de Oktober Kennismaand organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam op donderdag 28 oktober 2010 de Masterclass `Diversiteit' voor scholieren uit 4- en 5-VWO. De jongeren krijgen minicolleges van wetenschappers en workshops van masterstudenten en ontdekken hoe de wetenschap tegen diversiteit aankijkt.

De middag wordt geopend door rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt. Daarna geeft hoogleraar Migratiestudies prof.dr. Han Entzinger een introductiecollege over integratie en verschillen in de maatschappij. De leerlingen krijgen ook twee minicolleges: socioloog Iliass El Hadioui spreekt over het opgroeien tussen twee culturen en het college van media-onderzoeker Erik Hitters gaat over over de representatie van cultuur in de media: zijn er wel verschillen of is het een eenheidsworst? Onder leiding van masterstudenten kunnen de deelnemers van de masterclass workshops over deze thema's volgen.

Info & Aanmelden:
Erasmus Xperience