Gemeente Winterswijk

Financiële stand van zaken project Driemark op agenda raadsvergadering van 28 oktober

Financiële stand van zaken project Driemark op agenda raadsvergadering van 28 oktober

In het coalitieprogramma is voor het project Driemark een netto budget bepaald van 25 miljoen euro. In juni van dit jaar heeft de raad het college de ruimte gegeven om binnen het taakstellende budget alvast afspraken te maken met uitvoerende partijen zodat de afgesproken uitvoeringsplanning kan worden gehaald. Daarbij is afgesproken dat het college de raad voorafgaande aan de start van de bouw nog informeert over de financiële stand van zaken van het project. Conform deze afspraak staat dit punt op de agenda van de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 28 oktober 2010. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1. De vergaderingen zijn openbaar. U kunt de vergadering ook live volgen via internet.

Het project Driemark omvat de bouw van een schoolgebouw, een sportaccommodatie met turnzaal inclusief inventaris, alsmede de inrichting van de openbare ruimte. In het projectgebied worden circa 230 openbare parkeerplaatsen gerealiseerd.

Financieel op koers

Alhoewel nog niet voor alle projectonderdelen de prijsvorming is afgerond en het risico van het overschrijden van het taakstellende budget nog aanwezig is, verwachten burgemeester en wethouders op basis van de huidige stand van zaken dat het zal lukken binnen het door de raad gestelde financiële kader te blijven. Het college concludeert dan ook dat het project Driemark financieel op koers ligt.

Groen licht

Op grond van die informatie bespreekt de raad op 28 oktober of er vanuit de gemeenteraad groen licht gegeven wordt voor de start van de bouw en het aangaan van verplichtingen met uitvoerende partijen (de aannemer en installateurs). Zo kan rond 1 december 2010 worden gestart met de bouw. Dit is volgens planning. Begonnen wordt dan met het schoolgebouw. De start van de bouw van de sportaccommodatie volgt later.

Na zomer 2012 in gebruik

De planning is dat de school en ook de sportaccommodatie na de zomervakantie van 2012 in gebruik kunnen worden genomen. Met de uitvoering van het project Driemark wordt de feitelijke herontwikkeling van de spoorzone in gang gezet.