Gemeente Kaag en Braassem

cursus âOpvoeden & Zoâ

Op donderdag 28 oktober start de cursus âOpvoeden & Zoâ in het Hof van Alkemade in Roelofarendsveen. Dit is een praktische cursus voor ouders met een kind tussen de 4 en 12 jaar, waarbij gesproken wordt over alledaagse opvoedingssituaties.

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies, bijvoorbeeld bij vragen als: âWat doe je, als je kind niet wil luisteren?â, âHoe houd je het gezellig aan tafel?â of âHoe kan ik mijn kind helpen als hij gepest wordt?'

In de cursus âOpvoeden & Zoâ die op een honderdtal plekken in Nederland wordt gegeven, worden in zes bijeenkomsten eenvoudige handvatten aangereikt om het gedrag van kinderen effectief te beïnvloeden. Op de video zien ouders hoe andere ouders hun kinderen prijzen, verbieden en straffen en wat het effect is. Er is volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en de vaardigheden op het terrein van belonen en grenzen stellen te oefenen. Tips worden ook op folders uitgereikt.

De cursus is bedoeld voor vaders en moeders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Opvallend is dat ouders die de cursus hebben gevolgd aangeven dat de sfeer in huis aanzienlijk is verbeterd. Het is een echte doe-cursus: er is geen leeswerk. Kortom een cursus die goed te volgen is, voor iedereen.

De cursus vindt plaats in het Hof van Alkemade, Schoolbaan 2a te Roelofarendsveen op donderdag 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 2 december 2010 van 20.00-22.00 uur. Kosten ⬠15,- per persoon. Het bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Alle ouders uit Leiden en omgeving zijn van harte welkom.

Aanmelden kan bij Servicepunt Opvoedcursussen, telefoon: (071) 51 63 342 of per e-mail: servicepuntopvoedcursussen@ggdhm.nl en via de website: www.ggdhm.nl/cursusaanbod

Â