Officiële lancering van het Dutch Creative Residency Network op 28-10

26/10/2010 11:29

Liever Een Origineel Advies/Creative Factory

Vijf creatieve residenties lanceren op 28 oktober het Dutch Creative Residency Network (DCR Network).

Het Dutch Creative Residency Network (DCR Network) is opgericht door BINK36, Creative Factory, Puddingfabriek, Strijp-S en Westergasfabriek. De officiële en feestelijke lancering vindt plaats op 28 oktober om 16.30 uur op het Strijp-S terrein in het Klokgebouw in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week.

Creatieve ondernemers & gevestigde bedrijven

De toekomst is aan kleinschalige creatieve bedrijven. Ondernemers die snel denken en handelen, onverwachte middelen, kennis en expertise inzetten en die verantwoord, grenzeloos èn lokaal denken.

Gevestigde bedrijven maken maar wat graag gebruik van de creativiteit, expertise en inzet van kleine ondernemers. Maar vaak sluiten de netwerken van de grote bedrijven niet aan op die van de creatieve ondernemers. Waardoor beiden een kans missen. Ook voor de overheden die graag een bepaald gebied ontwikkelen door de creatieve industrie te stimuleren missen soms de kennis en de kennissen om actief te stimuleren. Juist dààr ligt een rol voor de residenties en het DCR Network.

Creatieve residenties

Creatieve residenties leveren een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van de creatieve industrie. Gebouwen blijven staan en zijn daarmee de stabiele factor in deze dynamische omgeving. Residenties geven door hun huurdersregie richting aan de ontwikkeling en een gezicht aan de ondernemers. Grote bedrijven of overheden kunnen zich tot residenties wenden op zoek naar kennis, ondernemerschap of expertise. Zo spelen residenties een belangrijke intermediaire rol die weer versterkt kan worden door een sterk netwerk.

Het netwerk

Het DCR Network is er om residenties in de gelegenheid te stellen méér voor hun huurders te doen. Het is een platform voor kennis en uitwisseling op ondernemersniveau, tussen de residenties onderling en tussen overheid en bedrijfsleven, daar waar het gaat over creatieve industrie. Zo maakt het DCR Network de creatieve industrie helder en toegankelijk, stimuleert het de kennisuitwisseling en versterkt de economie via één uniek kanaal: de residentie.

Wat doet het DCR Network?


- Netwerkbijeenkomsten organiseren voor ondernemers tussen de diverse residenties.


- Tijdelijke ruimte regelen voor ondernemers die elders willen werken of een event willen organiseren.


- Overheden adviseren over strategie, vestiging en stimuleren van de creatieve industrie.


- Nederlandse residenties zichtbaar maken in het buitenland.


- Ondernemers en residenties in contact brengen met het grootbedrijf

Deelnemers

Het DCR Network bestaat uit de 5 grootste en oudste creatieve residenties van Nederland: Bink36, Creative Factory, Puddingfabriek, Strijp-S en Westergasfabriek. Samen vertegenwoordigen deze residenties bijna 500 creatieve bedrijven. Alle bij het DCR Network aangesloten residenties bieden naast bedrijfsruimte ook evenementruimte, die varieert in oppervlakte van 200 vierkante meter tot 10 duizend vierkante meter.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.dcrnetwork.nl