Gemeente Zoetermeer

CKC opent Digital Art Lab

Op donderdag 28 oktober opent wethouder Mariëtte van Leeuwen (Onderwijs en Jongeren) het nieuwe Digital Art Lab van het CKC. Het CKC is een organisatie voor kunsteducatie, die zich richt op Zoetermeer en omgeving. De kernactiviteiten zijn de vrijetijdsschool en podium voor muziek, dans, theater en beeldende kunst. Het CKC sluit aan op trends, met name in de podiumkunsten, en het weet veel jongeren aan zich te binden. Maar er zijn nog altijd meer jongeren die het CKC in hun vrije tijd niet binnenkomen dan die dat wel doen. Ook hen wil het CKC bereiken. En daarvoor moet het nog meer aansluiten op hun leefwereld. Daarvoor opent CKC het Digital Art Lab.

De leefwereld van jongeren draait steeds meer om nieuwe media: digitale communicatie, digitale creativiteit en digitale activiteit. Digitale creativiteit is tegenwoordig voor alle jongeren binnen handbereik. Denk bijvoorbeeld aan al die foto's en filmpjes die jongeren met hun telefoon maken en via Hyves met elkaar delen. In het Digital Art Lab legt het CKC de verbinding tussen digitale creativiteit en de bestaande cursussen dans, theater, muziek en beeldende kunst. In het lab vinden jongeren inspiratie en praktische hulp om hun digitale creativiteit te verrijken.

Het programma Kenniseconomie en Innovatie Zoetermeer (KIZ) van de gemeente Zoetermeer heeft bijgedragen aan de conceptontwikkeling en financiering van het Digital Art Lab. Hiermee stimuleert de gemeente innovatie en een aantrekkelijk aanbod in de cultuursector. Het Digital Art Lab stimuleert ook innovatie en samenwerking tussen bedrijven en deze sector.