Gemeente Eindhoven

Eindhoven reikt donderdag de Social Design Talent Award uit

De gemeente Eindhoven reikt dit jaar voor de tweede keer de Social Design Talent Award uit. Deze prijs bestaande uit een opdracht van de gemeente Eindhoven ter waarde van EUR 10.000,-, gaat naar de ontwerper met een project of ontwerp met een groot sociaal-maatschappelijke waarde. Donderdag 28 oktober 2010, tijdens de Dutch Design Week, zal wethouder van design Mary-Ann Schreurs om 18.00 uur de prijs uitreiken tijdens een bijeenkomst in het Design Circus in Woensel West aan het Volta Galvani Terrein.

Drie finalisten

De jury, bestaande uit wethouder Mary-Ann Schreurs, raadslid Mieke Verhees en lid van de DirectieRaad van de gemeente Ingrid Widdershoven hebben uit een shortlist van 29 kandidaten drie finalisten uitgezocht. De shortlist bestaat uit studenten van zowel de Design Academy Eindhoven (DAE) als de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) van wie de studieprojecten op dit moment tijdens de DDW tentoongesteld staan.

De drie overgebleven finalisten zijn:

* Rob Tieben van de TU/e met een design research project met de bedoeling uit te zoeken hoe mensen iedere keer opnieuw nieuwsgierig gemaakt kunnen worden;

* Vier studenten van de TU/e; Thijs Roumen, Dick van de Ven, Hanneke Hooft en Peter Brown die met hun ontwerp "Wiggle" een interactieve speeltuin bedacht hebben om teenage meisjes aan het bewegen te krijgen en

* Max van den Eijnden van de DAE die met de "Smoove" krukken bedacht heeft die op maat gemaakt kunnen worden om daarmee de druk op de pols en schouders van de gebruikers te verminderen.

De uiteindelijk winnaar van de Social Design Talent Award is uit deze drie finalisten gekozen en wordt donderdag bekend gemaakt. Hij of zij kan, in overleg met de gemeente, aan de slag met een opdracht ter waarde van EUR 10.000,-.