Politie Amsterdam-Amstelland

Jonge straatrover op heterdaad gepakt

Een jonge straatrover is maandagavond 25 oktober op heterdaad aangehouden in de omgeving van de Nachtwachtlaan in Amsterdam Nieuw-West. De 16-jarige jongen wordt ook verantwoordelijk gehouden voor een gewelddadige straatroof eerder die avond op de Bernard Zweerskade. Zijn medeverdachte is nog voortvluchtig.

Tas gegrepen
Op een gestolen fiets achtervolgden de verdachten rond 23:10 uur een 20-jarige vrouw, die vanuit het centrum naar huis fietste. Op de Nachtwachtlaan gingen zij heel dicht naast haar rijden. De 16-jarige jongen, die bij zijn handlanger achterop zat, pakte toen de tas van de vrouw.

Ten val
De jongens fietsten hard door, maar kwamen vervolgens ten val. De bestuurder van de fiets rende meteen weg, maar de jongen met de gestolen tas bleef nog even staan, totdat een politieauto toevallig passeerde. Hij gooide de tas op de grond en zette het ook op een rennen. Na een korte achtervolging kon een politieman hem in zijn kraag vatten.

Straatroof eerder die avond
De verdachte had goederen in zijn jaszak die waren buitgemaakt bij een straatroof eerder die avond. Rond 22:20 uur werd dit slachtoffer, een 25-jarige fietsende vrouw, op bijna identieke wijze van haar tas beroofd op de Bernard Zweerskade. Omdat daarbij met kracht aan haar arm werd gerukt, kwam deze vrouw hard ten val. Ze heeft daarbij letsel aan arm, heup en been opgelopen.

Tweede verdachte wordt gezocht
De politie is op zoek naar de tweede verdachte. Bent u getuige geweest van het incident in de Nachtwachtlaan of op de Bernard Zweerskade, of heeft u meer informatie, belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.


____________________