Ab Klink schenkt opbrengst afscheidsreceptie aan Stichting Hulphond

28/10/2010 09:25

Stichting Hulphond

Opbrengst zal besteed worden aan nieuwe pup "Ab"

Woensdag 27 oktober heeft Ab Klink, voormalig minister Volksgezondheid Welzijn en Sport, zijn afscheidsreceptie in Den Haag gehouden.

Ab Klink heeft aangegeven tijdens zijn afscheid geen cadeaus te willen ontvangen, in plaats daarvan heeft hij zijn gasten gevraagd een donatie te willen doen aan Stichting Hulphond. Dit heeft een bedrag opgeleverd van 1.380 euro.

Tijdens zijn receptie waren onder anderen oud-politiek collega's, voormalig Minister President Jan Peter Balkenende alsook bevriende relaties aanwezig. "Het is werkelijk fascinerend als je ziet waartoe de Hulphonden van Stichting Hulphond in staat zijn," aldus Ab Klink. De voormalige minister benadrukte het belang dat gehandicapte mensen bij een Hulphond hebben en vertelde uit eigen ervaring te weten wat de sociale waarde van een hond betekent.

"Stichting Hulphond is blij met het initiatief van Ab Klink en dat hij met deze actie Stichting Hulphond en haar doelen onder de aandacht brengt van politiek Den Haag," aldus Rudolph Strickwold, Directeur Marketing en Commercie Stichting Hulphond. "Wij streven naar de steun vanuit de politiek bij een betere vergoeding en uniforme bijdrage in de kosten van een Hulphond."

In zijn functie als minister heeft Ab Klink al vaker belangstelling getoond voor Stichting Hulphond. Tijdens het jaarlijks terugkerend evenement MADD (Make a Difference Day), de grootste vrijwilligersactie van Nederland, heeft hij samen met vrijwilligers van de Stichting Hulphond diverse collectebussen bij winkeliers in Gouda geplaatst.

De verkregen opbrengst zal worden besteed aan de aanschaf van een pup met de naam Ab.

Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. "Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.





http://www.hulphond.nl