Politie Drenthe

Donderdag 28 oktober

Provincie Drenthe, 28-10-2010

Bromfietser komt ten val

ZUIDLAREN Een 65-jarige man uit Zuidlaren is woensdagmiddag gewond geraakt. De man reed op zijn bromfiets over de Verlengde Stationsweg toen hij schrok van een busje welke vanaf rechts kwam en nog net voor de man langs reed. De man remde te hard waarop hij over de kop vloog. De man is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen.

Fietser zonder licht aangehouden

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man fietste over de Oude Molenstraat zonder verlichting. Agenten maande de man tot stoppen en wilden hem hiervoor bekeuren. De man was het hier niet mee eens, begon te schreeuwen en ging er al schreeuwend vandoor op zijn fiets. Na een korte achtervolging kon de man in het centrum worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man bleef ook tijdens zijn aanhouding erg hard schreeuwen. Op het politiebureau werd hij rustiger. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt tegen boom

EXLOO Woensdagavond is een 43-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Valtherweg, komende uit Exloo, toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor. De man botste tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De brandweer heeft de man uit het voertuig gehaald. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Man aangehouden verdenking diefstal

PESSE De politie heeft woensdagavond een 24-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had een man met een grote tas uit de buurt van het sportcomplex aan De Marke zien lopen. De man stapte in een auto en reed met gedoofde lampen weg. De oplettende getuige noteerde het kenteken van de auto. Ter plaatse bleek dat er die avond veel spullen waren gestolen uit de kleedkamers van het sportcomplex. De 24-jarige man uit Hoogeveen is later die avond in een woning aan de Kruisstraat in Hoogeveen aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Rijden zonder geldig rijbewijs

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in zijn auto over de Statenweg toen hij door agenten aan de kant werd gezet voor een controle. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden. Ook was de man in het bezit van enkele zakjes softdrugs. Deze zijn in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RODEN Een 32-jarige man uit Sint Nicolaasga is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Bij een controle op de Noordholt bleek dat de man in zijn auto reed zonder een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval

COEVORDEN Woensdagmiddag is een 63-jarige man uit Joure gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man had een metalen plaat op zijn hoofd gekregen. Hij is met zwaar hoofdletsel per traumaheli overgebracht naar het UMCG te Groningen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontroles op N374 en N386

DRENTHE Politie Drenthe heeft de afgelopen weken extra gecontroleerd op de N374 en N386.Uit onderzoek is gebleken dat er op deze wegen stelselmatig te hard wordt gereden. Ook de komende weken zal het verkeer op deze wegen gecontroleerd worden op hun snelheid.

Controleren op basis van onderzoek

Het controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor de hele provincie Drenthe de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd. De N374 en N386 zijn twee van deze geselecteerde wegen.Door het verkeersgedrag van weggebruikers juist op die wegen te controleren, wil Politie Drenthe een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Dat kan de politie niet alleen. Iedere verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

N374 en N386

De N374 en N386 zijn aangemerkt als gevaarlijke wegen. Voor de N374 geldt dit met name voor het traject tussen Hoogeveen en Westerbork, tussen Schoonloo en Borger en in de omgeving van Nieuw-Buinen. Voor de N386 geldt dit voor het weggedeelte tussen Peize en Vries. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat ongevallen op deze wegen vaak samen gaan met hoge snelheidsovertredingen. De komende weken gaat het verkeershandhavingteam zich onder andere extra toespitsen op deze weggedeelten. Dit betekent niet dat de politie niet meer controleert in de rest van de provincie. De N374 en N386 krijgt de komende tijd extra aandacht.

Weten waar de politie controleert? Kijk opwww.verkeerhandhaving.nlbij controles.