Gemeente Drechterland

28-10-2010
Exposities verlengd

Kunstwerken te bekijken tot 3 januari 2011

In het gemeentehuis in Venhuizen en in Hoogkarspel zijn er twee exposities te bewonderen tijdens openingstijden. Deze exposities zijn verlengd tot 3 januari 2011.
Venhuizen
Er is hier een expositie van een twaalfjarige kunstenares, Laura Graaf. Tot haar negende heeft zij in Brazilië gewoond, in de provincie Gioais. Op 1 juni 2007 is ze in Nederland komen wonen. Samen met haar vader,moeder en haar kleine broertje woont ze in Enkhuizen. Drie jaar geleden is ze begonnen met schilderen. Eigenlijk is het gekomen door een film die ze gezien heeft van Barbie, vertelt ze. Dat ging over een meisje die heel graag wou schilderen,maar dat niet mocht. Later is ze ook veel op het internet gaan zoeken over schilderen.Meestal krijgt ze ideeën als ze buiten loopt of van
tv-programmaâs. Dan gaat zij nadenken over een schilderij. De volgende dag pakt ze haar spullen om te gaan schilderen. Ze vind schilderen heel leuk en ze kan haar emoties hier in kwijt. Als ze blij is schildert ze met frisse kleuren en als ze verdrietig is zijn het meestal heel donkere kleuren. Zij vindt het heel leuk dat haar schilderijen in het gemeentehuis mogen hangen en hoopt dat de mensen het leuk zullen vinden om ze te bekijken. Hoogkarspel Momenteel kunt u een expositie bezichtigen van Corrie Tukker uit Venhuizen. Corrie is, nadat zij in 2003 geconfronteerd is met een herseninfarct, begonnen met tekenen.Wat begon als gekrabbel in een schetsblok wordt nu door kenners erkend als âware kunstâ. De tekeningen van Corrie worden gemaakt op canvas of papier. In de meeste tekeningen komen dieren, zoals een rups en een vis voor. Het is fantasie met een vleugje realiteit.