Politie Brabant Zuid-Oost

Bovenregionale Recherche houdt zeven verdachten aan bij onderzoek naar autodiefstallen

Mierlo, 28-10-2010 o
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdagochtend vroeg op diverse locaties in Mierlo vier mannen (36, 38, 42 en 43-jaar) en een vrouw (28 jaar) aangehouden. In het huis van bewaring in Vught werd een 24-jarige man aangehouden. De zes worden er van verdacht betrokken te zijn bij een criminele organisatie. Deze organisatie zou zich bezig houden met diefstal van personenauto's en de handel in verdovende middelen. De BRZN heeft woensdag in zes woningen, een aantal garageboxen en een bedrijfspand in Mierlo zoekingen gedaan. Ook bij bedrijven en garageboxen in Eersel, Geldrop, Nuenen en Veldhoven is onderzoek gedaan. Later in de ochtend werd in Geldrop een 33-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij aan het sleutelen was aan een gestolen auto op een van de onderzoeklocaties. Het onderzoek zal ook na de actie van woensdag worden voortgezet, meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Autodiefstallen

De auto's die gestolen werden waren voornamelijk van het merk Volkswagen. De diefstallen vonden veelal plaats in de regio Brabant Zuid-Oost. Bij de actie van de BRZN zijn woensdag twaalf personenauto's in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij enkele bedrijven werd een grote hoeveelheid auto-onderdelen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook die onderdelen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Zoekingen

Bij de zoekingen werden verder stroomstootwapens, computersystemen, gereedschappen, valse autosleutels en een groot geldbedrag van duizenden euro's in beslag genomen.

Samenwerking

Bij het onderzoek woensdag werd onder andere samengewerkt met het Openbaar Ministerie, de politieafdelingen Geldrop-Mierlo-Nuenen, Veldhoven en de Kempen, de Gemeente Geldrop-Mierlo, de Belastingdienst, Permanent Autoteam en RDW. Zo'n 150 mensen van verschillende instanties werden woensdag ingezet bij het onderzoek.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregios in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.