Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 28-10-2010

Let op tekens op uw woning

AMERSFOORT- Bij woningen aan de Bosserdijk (Hoogland) en de Peerlenburg (Schothorst) zijn op 26 oktober tekens aangetroffen. De politie heeft het sterke vermoeden dat dit door inbrekers is gedaan die hun slag willen slaan.

De politie kreeg de melding van een buurtbewoner dat een teken was aangebracht bij het huisnummer. Na onderzoek van het woninginbrakenteam bleek dat bij meerdere woningen tekens waren aangebracht bij woningen. Dit was een teken of het + teken in witkrijt aangegeven. Het is bekend dat deze tekens gebruikt worden om bv. aan te geven of de bewoners overdag thuis zijn en/of er buit te halen is.

De politie wil bewoners waarschuwen om bij aantreffen van deze tekens deze weg te halen. Tevens geeft de politie aan alert te zijn op hun omgeving en bij het signaleren van verdachten direct 112 te bellen.

Inbrekerswerktuigen

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden drie verdachte personen aangehouden. Omstreeks 20.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Van Randwijcklaan. De agenten besloten de automobilist te controleren. In de auto troffen agenten inbrekerswerktuigen aan waaronder een breekijzer en schroevendraaiers. De inzittenden, 19 tot 23 jaar uit Amersfoort, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 20.30 uur kwam een overvaller de winkel binnen aan de Leusderweg. De man bedreigde de caissière met een wapen en duwde haar weg. De man deed vervolgens een greep uit de kassa en rende naar buiten. Hier stond een scooter klaar met daarop een bestuurder. De overvaller stapte achterop en beiden reden hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.