Gemeente Roermond

Elf extra waarderingen Toon uw tuin

Bij de afsluiting van Toon uw tuin van de Gemeente Roermond heeft een onafhankelijke jury elfmaal de kwalificatie Extra waardering toegekend. De elf uitverkorenen ontvingen uit handen van wethouder IJff en juryvoorzitter H. Doeven de nieuwe gids voor de beste tuinplanten en een oorkonde met lof van de jury.

Jaarlijks kunnen bewoners van Roermond zich opgeven om hun tuin door deskundigen te laten beoordelen. Dit jaar waren er 56 aanmeldingen. De 11 genomineerde tuinen hadden een hoge score op het gebied van belevingswaarde, voorbeeldfunctie, creativiteit en mate van inpassing in de omgeving. Alle deelnemers hebben een pakketje met bloembollen en een certificaat van deelname ontvangen. Ze zijn een voorbeeld voor straat, wijk en stad, oordeelde de jury, die veel waardering heeft geuit voor hun tuinvlijt.

Bij de slotavond was mevr. F. De Bruijn gastspreker met een presentatie over parken en natuurgebieden die de gemeente rijk. Verder deelden de deelnemers aan Toon uw tuin hun ideeën over het inrichten en onderhoud van hun tuin. Daarmee gaven ze inhoud aan de bedoeling Toon uw tuin als extra aanzet om elkaar te enthousiasmeren en inspireren tot mooie tuinen waar ook de Gemeente Roermond trots op kan zijn.

Ga naar het juryrapport. (PDF-document)
Zie het origineel

Eerste publicatiedatum: 28-10-2010 Bijgewerkt: 28-10-2010