Provincie Flevoland

Laatste fase werk N305 van start

Publicatiedatum: 28 oktober 2010

De laatste werkzaamheden aan de Gooiseweg-Waterlandseweg (N305) tussen Zeewolde en Almere beginnen maandag 1 november 2010. Tijdens deze fase wordt gewerkt tussen het bedrijventerrein `Stichtse Kant' in Almere en de Vogelweg. Het werk duurt van 1 november tot en met 26 november. Het weggedeelte tussen de Nederstichtse¬laan en de Vogelweg wordt volledig afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid over de omliggende wegen (A27 - Vogelweg).

De wegwerkzaamheden in deze fase duren een week langer dan gepland. Het werk is ingrijpender dan voorzien en er is in de planning enige rekening gehouden met uitloop van werkzaamheden door onwerkbaar weer. De andere fasen zijn afgerond volgens plan. In deze fase krijgt de Waterlandseweg tussen het bedrijventerrein `Stichtse Kant' en de Vogelweg nieuw asfalt en nieuwe markeringen. In het midden van de rijbanen komen dubbele doorgetrokken strepen en de kantstrepen worden onderbroken uitgevoerd. Ook worden schrikstroken en glasbollen geplaatst aan de zijkant van de weg. Zo wordt de weg veiliger. De maximumsnelheid is 80 kilometer per uur.

Bushalte

Tegelijkertijd wordt bij de aansluiting van het Kapittelpad aan beide zijden van de weg een bushalte¬plaats neergezet, zodat het bedrijventerrein beter met het openbaar vervoer is te bereiken. Een voetgangersoversteek met verkeerslichten wordt aangebracht bij de bushaltes. De opstapplaats voor de bus bij het kruispunt
Waterlandseweg/Vogelweg wordt verhoogd met aan één kant een helling in plaats van een opstap, zo wordt instappen gemakkelijker. Zogenaamde klanktegels worden aangebracht van de bushalte naar de weg, zodat blinden en slechtzienden hun weg gemakkelijk kunnen vervolgen.

Informatie

Inwoners van de wijken Almere Overgooi en Almere Hout en het bedrijventerrein `Stichtse Kant' krijgen huis-aan-huis een aanvullende brief over de werkzaamheden. De bewoners van deze Almeerse wijken kunnen de wijk gewoon in en uit. Wel moet rekening worden gehouden met een langere reistijd wanneer men in oostelijke of zuidelijke richting reist. Omdat geen gebruik gemaakt kan worden van het gedeelte Waterlandseweg tussen de Nederstichtselaan en de Vogelweg. Naast bovenstaande afsluiting wordt in dezelfde periode ook nog enkele avonden en nachten het gedeelte van de Waterlandseweg tussen de kruising Meentweg/Kemphaan en de Vogelweg afgesloten voor alle verkeer ten behoeve van werkzaamheden aan het kruispunt
Vogelweg/Waterlandseweg. Data en tijdstip van deze afsluitingen worden bekendgemaakt via de borden aan de kant van de weg.

Het bedrijventerrein `Stichtse Kant' is tijdens de afsluiting van het weggedeelte gewoon bereikbaar vanuit de richting A27/Zeewolde. Ook het benzinestation bij het kruispunt Waterlandseweg/Vogelweg blijft gedurende de afsluiting van het weggedeelte bereikbaar via de aansluiting van het station op de Vogelweg.