Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 28-10-2010

Politie zoekt getuige(n)

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een mishandeling die op 10 oktober op het Smakkelaarsveld plaatsvond.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober vond in de omgeving van het Smakkelaarsveld een mishandeling van twee mannen plaats. Een 19-jarige man liep omstreeks 03.30 uur samen met een 23-jarige vriend in de omgeving van het Smakkelaarsveld. Toen het tweetal bij de Van Sijpesteijntunnel liep kwam en scooter met twee personen erop aanrijden. De mannen werden op een agressieve manier aangesproken door de scooterrijders. De twee mannen reageerden hier niet op. Niet veel later kwam de scooter weer aanrijden en trapte één van de jongens op de scooter de 19-jarige man in zijn rug en werd hij in zijn gezicht gespuugd.

De politie is op zoek naar de twee jongens op de scooter. Het signalement luidt; jongens tussen de 16 en 19 jaar oud, blanke huidskleur en kort blond krullend haar. Opvallend was de blauwe kleur van de scooter. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Overval op woning, verdachten aangehouden

UTRECHT Op woensdagavond vond op een huis aan de Ibisdreef een overval plaats. Toen de bewoonster begon te gillen, vertrokken de daders. De politie kon de verdachten later aanhouden.

Rond 18.40 uur werd bij een huis aan de Ibisdreef aangebeld. Toen de bewoonster de deur opendeed, stonden twee mannen voor haar. Eén van de mannen had een jas van een postbezorgersbedrijf aan. De mannen gaven aan dat zij een pakketje wilde afgeven. Plotseling werd het pakketje op de grond gegooid en greep één van de overvallers de 28-jarige vrouw uit Utrecht vast. Het slachtoffer had haar 4,5 maand oude baby op haar arm en kon zich moeilijk verzetten. Toen de vrouw hard om hulp begon te schreeuwen, staakten de overvallers hun daad en renden weg.

Agenten zagen niet veel later op de Hanoidreef een bestelbusje rijden. Omdat het slachtoffer had aangegeven dat de twee overvaller vermoedelijk met een bestelbus reden, werd de bestuurder aan de kant gezet en gecontroleerd. In de bus werd een jas aangetroffen die erg leek op de jas die het slachtoffer had omschreven. De twee inzittenden, 26 en 28 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt of de mannen betrokken zijn bij de overval. Ook wordt onderzocht of er naast deze twee aangehouden personen nog andere personen in de aangetroffen bestelbus hebben gezeten. De politie is op zoek naar getuigen die in de omgeving van de Ibisdreef personen in of uit een witte bestelbus heeft zien stappen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

DE MEERN In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een bouwkeet.

Getuigen belden omstreeks 00.15 uur naar de politie omdat twee mannen zich verdacht ophielden bij een bouwterrein aan de Molensteijn. Via beveiligingscameras werd gezien dat de twee mannen in een auto waren gestapt en wegreden in de richting van de Ouderijnseweg. Hier werd de auto door agenten aan de kant gezet en de twee inzittenden, 25 en 26 jaar uit Montfoort, aangehouden. Op de bouwplaats werd een opengebroken container aangetroffen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Einsteindreef vond woensdagavond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén bestuurder moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Een 48-jarige bestuurder uit Utrecht reed vanaf de Paranadreef in de richting van de Brailledreef. Ter hoogte van de kruising Einsteindreef met de Seinedreef kwam de man in botsing met een 20-jarige automobilist uit Utrecht. Door de aanrijding raakte beide voertuigen zwaar beschadigd. De 48-jarige Utrechter werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Ernstig gewond

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een man ernstig gewond nadat hij op zijn hoofd was geslagen. De verdachten verdwenen op een scooter.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat een man gewond op de grond lag op de Croeselaan. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een zwaargewonde man aan. Hij werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De agenten hoorden van getuigen dat een bromfiets met twee personen daarop was gestopt op de Croeselaan ter hoogte van de Jaarbeurs. Beiden waren afgestapt en de 37-jarige man uit Utrecht werd vervolgens met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Omstanders probeerden de geweldplegers tegen te houden, maar werden zelf ook bedreigd. Het gewelddadige duo verdween op de bromfiets in de richting van het Westplein.

De politie heeft verschillende getuigen gehoord en is tot het volgende signalement van de daders gekomen.

Jongens van ongeveer 16 jaar, getint uiterlijk, tussen 1.60/70 met normaal postuur. Zij droegen een lichtkleurige jas met bontkraag en een zwarte jas met bontkraag en zij reden op een grijze scooter.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen. In het bijzonder is de politie geïnteresseerd in vier vrouwen die in een rode Opel Astra langs het incident zijn gereden. Ook is de politie geïnteresseerd in de automobilist welke achter de jongens aan is gereden na het incident. Eerder genoemde getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Andere getuigen, die nog geen contact hebben gehad met de politie. worden uiteraard ook verzocht te bellen met 0900-8844.