Gemeente Den Haag

Prettige Voorstelling tot 20 november 2010

Gepubliceerd: 27 oktober 2010 Laatste wijziging: 28 oktober 2010

Prettige Voorstelling is een tentoonstelling over jeugdtheaters in Den Haag. U kunt deze tentoonstelling van 9 oktober tot 20 november 2010 gratis bezoeken in het Atrium van het stadhuis.

In oktober 2010 bestaat Kooman's Poppentheater 50 jaar. Het is daarmee het oudste vaste poppentheater van Den Haag. Ter gelegenheid van dit jubileum is het archief van Kooman`s Poppentheater aan het Haags Gemeentearchief (HGA) overgedragen. Het HGA organiseert naar aanleiding hiervan van 9 oktober tot en met 20 november 2010 de tentoonstelling Prettige Voorstelling over jeugdtheaters in Den Haag. Gemeentearchivaris Maarten Schenk ontvangt van Dennie Appel het "kleine" archief van Kooman's poppentheater Gemeentearchivaris Maarten Schenk ontvangt van Dennie Appel het "kleine" archief van Kooman's poppentheater

Samenwerking tussen jeugdtheaters

In de tentoonstelling wordt teruggeblikt op de jeugdtheaters tussen nu en 50 jaar geleden. Het HGA hecht er belang aan om, waar mogelijk, breder in de stad samen te werken. Bij het benaderen van andere jeugdtheaters, werd op het verzoek om medewerking door diverse theaters uiterst positief gereageerd. Hierdoor komt ook Muziektheater Briza (sinds 1996), de ook dit jaar jubilerende Jeugdtheaterschool Rabarber (sinds 1985) en Stella Den Haag (sinds 1990) aan bod in de tentoonstelling. En natuurlijk worden de poppenspelers Felicia en Guido van Deth niet vergeten.

Mede door deze brede medewerking werd het mogelijk om naast affichemateriaal en foto's van voorstellingen, ook rekwisieten, kostuums en ander materiaal in de tentoonstelling op te nemen.

Boek en dvd over Kooman`s Poppentheater

In de studiezaal van het Haags Gemeentearchief wordt ook aandacht geschonken aan de jeugdtheaters van Den Haag. Hier zijn foto`s uit voorstellingen te zien. En wordt een deel van de DVD vertoond die is opgenomen in het boek: Handen Omhoog - Kooman`s Poppentheater voor en achter de schermen. Dit boek is vanaf 19 oktober 2010 te koop in de studiezaal van het HGA. Verkoopprijs van het boek met DVD is EUR 24,95.

De tentoonstelling Prettige Voorstelling is van 9 oktober tot en met 20 november 2010 gratis te bezoeken in het Haags Informatie Centrum in het Atrium van het stadhuis.