Gemeente Vlaardingen


Vrijwilligers op de bres voor fijn wonen


28-10-2010 |
De woonconsumentenorganisatie Vlaardingse Adviescommissie (VAC) Wonen wordt in de toekomst in een vroeg stadium betrokken bij nieuwbouw en renovatie in Vlaardingen. Dat hebben de gemeente Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking Vlaardingen, Stichting Waterweg Wonen en VAC Wonen op maandag 25 oktober afgesproken.
De VAC Wonen is een lokale, onafhankelijke woonconsumentenorganisatie, die de belangen van toekomstige bewoners behartigt. Voorzitter Elly van Niel: "Wij zijn vrijwilligers die kijken wat handig, praktisch en veilig is in het gebruik van een woning. Dat kan over nieuwe of gerenoveerde woningen gaan."
VAC Wonen is een club van zeven mensen die allemaal een passie hebben voor woningen. In de praktijk zijn al goede ervaringen opgedaan met deze betrokken vrijwilligers. Van Niel: "We letten op praktische zaken. Soms zijn in een woning stopcontacten niet handig geplaatst, gaan deuren tegenover elkaar open en is een raam door een onhandige ligging bijna niet te zemen. Daar wijzen wij de projectontwikkelaars op."

Drie jaar geleden is voor de eerste keer een convenant met de VAC Wonen opgesteld. Het nieuwe convenant is voor de periode 2010 tot 2015. Wethouder Hans Versluijs van Bouwen en Wonen tekende namens de gemeente: " Wat deze enthousiaste mensen doen, voegt echt iets toe aan de kwaliteit van de woningen. De gemeente en woningbouwcorporaties maken graag meer gebruik van de adviezen van de VAC Wonen, juist in deze tijd waarin in Vlaardingen woningen gebouwd en vernieuwd worden vanwege de uitvoering van het Actieplan Wonen. Dit plan heeft als doel om Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken met een divers aanbod voor alle doelgroepen."

Contactinformatie

Postbus 1002

3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000