Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Wie wordt 'Corporatiedirecteur 2010'? 28 oktober 2010 10:40

Het Directeurencontact, het netwerk van directeuren van woningcorporaties, reikt in januari 2011 voor de achtste keer de Directeurencontact Award uit. Dit jaar is de award voor de "excellente" corporatiedirecteur.

De Awardcommissie verstaat onder een "excellente" corporatiedirecteur, een leider die duidelijke opvattingen heeft en deze opvattingen omzet in daden met betrekking tot:

* het richten van de corporatie middels een heldere visie en daarbij behorende waarden

* het inrichten van de corporatie in een lerende, doelgerichte en waardetoevoegende organisatie

* het verrichten van de activiteiten middels een adequate bedrijfsvoering

De directeur communiceert over zijn opvattingen met betrekking tot deze drie aspecten, richten, inrichten en verrichten met passie naar zijn omgeving en entameert hierover een sectorbrede discussie. Directeuren van woningcorporaties kunnen genomineerd worden. Leden van het bestuur van Het Directeurencontact zijn uitgesloten van deelname.

De Awardcommissie bestaat uit:

* Erwin Bel, directeurbestuurder van Lefier, de corporatie met vestigingen in Noord-Nederland en bestuurslid van Het Directeurencontact, voorzitter

* Dr. Ir. Aldert Dreimüller, RoAg Adviesbureau
* Prof. Dr. Ing. Teun.W. Hardjono, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit

* Drs. Anneke Vroege, secretaris van de Awardcommissie

Genomineerd kan worden door collega-corporatiedirecteuren, gemeentebesturen, Raden van Commissarissen van corporaties, personeel van woningcorporaties, ondernemingsraden van corporaties, overige belanghouders van corporaties en organisaties en personen die deskundigheid hebben op het terrein van volkshuisvesting en het functioneren van woningcorporaties.
Er kunnen bij de nominaties adhesiebetuigingen toegevoegd worden.

Op 4 januari 2011 wordt door de Awardcommissie een shortlist met 3 kandidaten gemaakt, die op de website van Het Directeurencontact, www.hetdirecteurencontact.nl, wordt gepubliceerd. De Awardcommissie zal, indien wenselijk, aanvullend onderzoek doen.De uiteindelijke keuze van de Awardcommissie wordt in januari 2011 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Directeurencontact bekend gemaakt.

Nominaties kunnen worden ingezonden tot en met 30 november 2010. Het nominatieformulier (download) kunt u sturen aan: Awardcommissie, p/a Aedes, t.a.v. drs. Anneke A. Vroege, postbus 611, 1200 AP Hilversum (e-mail: a.vroege@aedes.nl).