Vialis
BR>

Niet langer zoeken naar een parkeerplek in Sittard-Geleen

Vialis heeft opdracht van de Gemeente Sittard-Geleen ontvangen voor het leveren en (gedurende tien jaar) onderhouden van een ParkeerRouteInformatieSysteem (PRIS).

Het te leveren systeem bestaat, naast de centrale functionaliteit, uit inwinning van parkeergegevens op 19 parkeerlocaties en de aansturing van 44 dynamische informatiepanelen. Met de inwinning van de parkeergegevens en het doorzetten van deze informatie naar de verschillende informatiepanelen worden zoekende automobilisten straks in Sittard-Geleen naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid geleid.

Het huidige parkeerverwijssysteem van de gemeente Sittard-Geleen was gedateerd en voldeed niet langer aan de huidige functionele eisen. De gemeente schreef daarom een aanbesteding uit, die door Vialis werd gewonnen. In de projectuitvraag werden aanzienlijke eisen gesteld met betrekking tot milieu, duurzaamheid en sociale eisen van de gemeente. Drie partijen boden aan op dit project, maar Vialis kwam als beste aanbieder uit de bus en scoorde goed op genoemde punten.

De oplevering van het project vindt plaats medio 2011.