Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 oktober 2010

Automobilist onwel

Enschede

Een 54-jarige automobilist uit Almelo veroorzaakte een verkeersongeval nadat hij vermoedelijk onwel is geworden achter het stuur.

Woensdag 27oktober omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Westerval in Enschede. Een 54-jarige automobilist uit Almelo reed over de Parkweg, gaande in de richting van de Westerval in Enschede. Vermoedelijk raakte de man onwel achter het stuur en trapte daardoor het gaspedaal in. De auto schoot over de kruising, raakte een betonnen hekwerk, verkeersbord en een lantarenpaal. De auto kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Omstanders begonnen direct met reanimatie. Ter plaatse gekomen hulpverleners hebben de reanimatie overgenomen en de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. (2010097239)

Man aangehouden voor mishandeling

Goor

Een 19-jarige man uit Markelo is woensdag 27 oktober aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit Goor. Tijdens een georganiseerde voetbalwedstrijd ontstond onenigheid tussen de twee mannen. De 19-jarige man uit Markelo mishandelde een leeftijdsgenoot uit Goor. Deze raakte gewond. De 19-jarige man uit Markelo is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010097247)

Huisverbod uitgereikt

Oldenzaal

Een 43-jarige man uit Oldenzaal heeft donderdag 28 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 42-jarige echtgenote. (2010097280)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding

Ambt Delden

Een 48-jarige automobilist uit Goor raakte in de nacht van woensdag op donderdag 28 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Woensdag 27 oktober omstreeks 23.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zomerweg in Ambt Delden. Een 48-jarige automobilist uit Goor reed over de Zomerweg in Ambt Delden. Vermoedelijk zag de man een flauwe bocht over het hoofd, reed rechtdoor en kwam op de kop in de sloot terecht. De 48-jarige bestuurder raakte gewond en werd ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010097287)




Politie Twente