Politie Haaglanden

Persberichten 28 oktober

Haaglanden, 28-10-2010

Getuigen gezocht van straatroof

Den Haag Een 53-jarige Haagse werd donderdag 28 oktober het slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep rond 00.15 uur vanaf het Lorentzplein de Eliasstraat in. Hier probeerde een nog onbekende man haar tas af te pakken. Het slachtoffer hield in eerste instantie haar tas stevig vast, maar na een klap in haar gezicht moest zij toch loslaten. De verdachte vluchtte met zijn buit via de Deimanstraat in de richting van de Jan van der Heijdenstraat. De dader was een man van ongeveer 1.70 meter lang en ongeveer 25 jaar. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas met een capuchon op zijn hoofd. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt mensen die meer informatie hebben over de straatroof. Heeft u iets gezien of heeft u anderszins informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Laak via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Inbreker gepakt op dak

Den Haag De politie arresteerde in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober omstreeks 05.30 uur een auto-inbreker op het dak van een woning aan de Vlasakkerstraat. De 23-jarige Haagse verdachte had in de Loenensestraat bij een auto ingebroken. Een getuige waarschuwde de politie. De agenten zagen de verdachte over een schutting klimmen en in de tuinen verdwijnen. Een zoekactie met de honden leverde niets op. Uiteindelijk werd de man aangetroffen op het dak van een woning aan de Vlasakkerstraat. Agenten hielden hem aan en brachten hem naar het politiebureau. De verdachte bekende dat hij in een auto had ingebroken. Uit onderzoek bleek dat meerdere autos inbraakschade hadden. De 23-jarige zit vast voor verhoor en de politie onderzoekt de zaak verder.

Fietsendief betrapt
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 28 oktober omstreeks 03.00 uur in de Boekhorststraat een man rommelen aan gestalde fietsen. De man liep vervolgens verder, waarop de agenten besloten hem te volgen. Niet veel later bleek de man inderdaad snode plannen te hebben: op het Groenewegje begon de man opnieuw aan fietsen te rommelen. Hij pakte vervolgens een fiets en reed ermee weg. De agenten konden hem in de kraag vatten en brachten de 21-jarige Hagenaar naar het politiebureau. Daar werd tegen de fietsendief proces-verbaal opgemaakt.

Leerlingen bestolen

Den Haag Acht middelbare scholieren uit Nijmegen zijn woensdag 27 oktober bestolen tijdens een uitstapje naar Den Haag. De leerlingen maakten deel uit van een grote groep scholieren die op en rond het Binnenhof werd rondgeleid. Hun spullen lagen opgeslagen in een (afgesloten) klaslokaal in een pand aan de Hofweg. Toen zij terugkwamen, bleken uit de tassen van acht personen mobiele telefoons en portemonnees te zijn gestolen. De recherche onderzoekt de diefstal.

Even aftikken

Den Haag Een 47-jarige Rotterdammer liep woensdag 27 oktober tijdens een routinecontrole tegen de lamp. De man reed omstreeks half vier s middags in zijn auto door de De Heemstraat toen politieagenten hem lieten stoppen. De man bleek nog voor ruim 1200 euro aan bekeuringen te hebben openstaan. Tevens moest hem nog een nieuwe beschikking van bijna 400 euro worden uitgereikt. Nadat de man het openstaande bedrag had voldaan en de nieuwe beschikking had ontvangen, kon hij weer vertrekken.

Politieagenten getuige van straatroof

Den Haag Politieagenten waren woensdag 27 oktober getuige van een straatroof op de Paul Krugerlaan. De agenten reden omstreeks kwart voor tien s avonds over de Paul Krugerlaan en zagen hoe een 30-jarige man uit Den Haag met geweld een 65-jarige plaatsgenoot probeerde te beroven van zijn mobiele telefoon. De agenten wisten de 30-jarige straatrover na een korte achtervolging aan te houden.

Politie zoekt getuigen inbraak woning
Naaldwijk - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een woning aan de Ravellaan, woensdag 27 oktober. Toen de dochter van de bewoonster omstreeks 19.00 uur de woning in kwam, zag zij dat de gordijnen aan de voorzijde van de woning gesloten waren en hoorde zij boven geluiden. Toen zij hier keek, vluchtte er een man door het slaapkamerraam weg. De dader nam sieraden mee. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Chocoladediefje aangehouden
Delft Een 14-jarige Delftenaar werd woensdag 27 oktober betrapt toen hij bij een supermarkt aan de Van Foreestweg drie repen chocolade wilde stelen. Nog voordat de politie ter plaatse was, bekende de jongen de diefstal en gaf hij de repen terug. Toch moest hij mee naar het politiebureau, waar zijn moeder op de hoogte werd gesteld. Met een HALT-verwijzing op zak, mocht de jongen na het verhoor met zijn moeder mee naar huis.

Inbreker aangehouden
Delft Dankzij een oplettende getuige kon woensdag 27 oktober een 53-jarige Delftse inbreker in de kraag gevat worden. De getuige meldde omstreeks 20.45 uur bij de politie dat er op de Pluympot een man rondscharrelde die zich verdacht ophield en aan deuren van woningen voelde. Ter plaatse zagen agenten de Delftenaar, die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Op de Pluympot bleek een ruit van een woning te zijn vernield. De Delftenaar zit nog vast voor verhoor.

Auto beschadigd door poller
Nootdorp Op de Nieuwkoopseweg reed woensdag 27 oktober een 19-jarige Poolse met haar auto op een poller. Omstreeks 17.30 uur kregen politieagenten de melding dat er op de Nieuwkoopseweg twee autos met elkaar gebotst zouden zijn. Ter plaatse bleek de situatie iets anders te zijn: toen de Poolse met haar auto over de poller reed, was deze ineens omhoog gekomen. Door de klap, klapten de airbags van de auto open en raakte de auto beschadigd. De storingsdienst van de gemeente werd kennisgegeven van het euvel.

Minderjarige winkeldiefjes gesnapt
Zoetermeer Winkelpersoneel betrapte woensdag 27 oktober omstreeks 15.30 uur twee Zoetermeerse jongens van 14 en 15 jaar op winkeldiefstal. De 15-jarige haalde een screenprotector (ter waarde van 8 euro) uit de verpakking en stopte deze, onder toeziend oog van zijn vriendje, in zijn zak. De jongens werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau werden de ouders van de twee in kennis gesteld. De jongens kregen een verwijzing naar Bureau HALT.