Politie Hollands Midden

Sassenheim - Getuige woninginbraak? Bel de politie

Sassenheim, 28-10-2010 o In de periode van 17 september tussen 25 oktober zijn er in Sassenheim vier woninginbraken gepleegd. Deze vonden plaats in de Hofstraweg, de Nicolaas Damesstraat, Gladiolenstraat en Warnaarlaan. De inbraken werden overdag gepleegd. De inbrekers kwamen binnen door de deur of het raam open te breken. Uit twee huizen werden spullen gestolen.

De politie vraagt buurtbewoners om alert te zijn. Stel dat u een wandeling met uw hond maakt of als postbode aan het werk bent en u bent getuige van een verdachte situatie: waarschuw de politie en bel 1-1-2. Weet u dat uw buren aan het werk zijn en hoort u verdachte geluiden uit de woning komen, controleer wat er aan de hand is en vertrouwt u het niet: waarschuw dan de politie. Zorg er als bewoner voor dat u uw ramen en deuren goed afsluit en leg waardevolle spullen niet in het zicht.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van een inbraak dan kunt u 1-1-2 bellen. Want in deze situatie telt elke seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.