TRIFORENSIC bundelt onafhankelijke forensische expertise

28/10/2010 11:51

Fox-IT

De forensische accountants van Instituut Financieel Onderzoek (IFO), de forensische IT - specialisten van Fox-IT en particuliere onderzoekers van Interseco gaan hun krachten bundelen in een nieuwe organisatie: TRIFORENSIC B.V. Hierdoor ontstaat een organisatie die in de volle breedte financieel forensisch onderzoek kan aanbieden. De nieuwe organisatie bestaat uit 7 partners en kan putten uit een reservoir van ruim 50 onderzoekers met vestigingen in Amersfoort, Delft, Den Haag en Brussel.

De markt van onafhankelijk onderzoeken groeit als gevolg van een toenemende aandacht voor faillissementsfraude, compliance en toezicht en een groeiend aantal beleggingsfraudes. Ook vragen advocatenkantoren of belangengroepen vaker om de aansprakelijkheid van bestuurders te onderzoeken.

Coen Mateijsen RA, de managing partner van de nieuwe organisatie: "Als forensisch accountant kun je tegenwoordig niet meer buiten geavanceerde IT onderzoeksmethoden. Denk aan analyses van zeer omvangrijke en complexe financiële data bases en aan het onderzoeken van moderne communicatiemiddelen zoals Blackberry's. Fox-IT is op dit terrein het neusje van de zalm. Met deze onderzoeksmogelijkheden en vanwege onze onafhankelijkheid zijn wij een aantrekkelijk partij voor accountants, toezichthouders en advocaten. Met name omdat wij geen langlopende cliëntrelaties hebben, zoals bij jaarrekeningcontroles."

Dr. Hans Henseler, managing partner van de IT-specialisten bij TRIFORENSIC en lector E-Discovery aan de Hogeschool van Amsterdam: "Door de exponentiële groei van de hoeveelheid informatie en de toenemende complexiteit volstaan traditionele onderzoeksmethoden niet langer. Een combinatie van bedrijfskunde, accountancy en informatietechnologie is noodzakelijk om efficiënt relevante informatie in digitaal bewijsmateriaal te vinden en beschikbaar te maken. Dit vraagt om nauwe samenwerking tussen de forensische IT-specialisten, forensische accountants en particuliere onderzoekers, die de inhoudelijke analyse uitvoeren. Met TRIFORENSIC wordt deze combinatie gerealiseerd."

"De mix van de drie expertises wordt bij het oplossen van gecompliceerde problemen, zowel in het bedrijfsleven als bij justitie, nog onvoldoende benut. Wij willen met TRIFORENSIC aantonen dat die combinatie uiterst effectief is", aldus Peter van Rijn van Interseco.





http://www.triforensic.com