Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor vakantieweken VSN-leden op Texel

De Stichting Tesselhuus stelt jaarlijks een aantal weken vakantie op Texel ter beschikking aan kinderen en volwassenen met een spierziekte. Deze weken worden ingevuld met leden van de VSN. Deze weken zouden zonder vrijwilligers geen doorgang kunnen vinden. Voor 2011 zoekt de VSN dan ook vrijwilligers voor de geplande weken voor volwassenen.

Tesselhuusvakantie 2010 Het betreft:
Week 27 ( 2 - 9 juli 2011)
Week 33 (13 - 20 augustus 2011)
Week 35 (27 augustus - 3 september 2011)

Wie gaan mee?
Per week kunnen vier leden van de VSN, die rolstoelgebonden zijn, met hun partner of begeleider mee met een verzorgde vakantie in een volledig aangepaste bungalow in de Koog, op het Waddeneiland Texel. Voor de begeleiding en verzorging van deze weken zoekt de VSN vrijwilligers: begeleiders en verpleegkundigen of ziekenverzorgenden.

Wat wordt geboden?
Alle onkosten, zoals reis- en verblijfkosten, zullen door de Stichting Tesselhuus worden vergoed. Verder wordt er een aantal excursies aangeboden zoals een tochtje op de garnalenkotter, vliegtocht boven Texel en een bezoek aan de zeehondenopvang.

Wat wordt van je verwacht?
Minimum leeftijd is 18 jaar, maximum leeftijd is 70 jaar. Sommige werkgevers kennen een regeling voor mensen die vrijwilligerswerk doen, waarin bepaald is dat zij hiervoor buitengewoon verlof krijgen. Werkzaamheid in de verzorging of verpleging is een pre, maar geen vereiste voor alle vrijwilligers.

Voor studenten geldt dat zij studiepunten kunnen krijgen als zij meegaan als begeleider in een van deze weken.

Hebt u belangstelling of wilt u meer weten? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met:

Paula Waddell
Vereniging Spierziekten Nederland
Lt. Gen. Van Heutszlaan 6
3743 JN Baarn
tel. 035-5480475
e-mail: paula.waddell@vsn.nl

Vrijwilligers worden ingewerkt door de VSN tijdens een instructiedag. Kijk voor meer informatie ook op: www.vsn.nl (voor informatie over spierziekten) of www.tesselhuus.nl (over het Tesselhuus). 28 oktober 2010