SPS-20 Speedcable; hulpmiddel langebaanschaatser bij bochtentraining

28/10/2010 12:30

Sebra Sports

Sebra Sports uit Zoetermeer introduceert in Nederland de SPS-20 Speedcable. Deze Speedcable is een machine die schaatsers tijdens trainingen kan voorttrekken tot een snelheid van 75 km per uur. Met deze trainingsvorm is het voor schaatsers mogelijk om tot boven wereldrecordsnelheid te trainen op het rijden van bochten. De SPS-20 Speedcable is direct leverbaar en kan het komende schaatsseizoen al voor trainingen worden ingezet. Meer informatie over de SPS-20 Speedcable, waarvoor Sebra Sports als Europees verkooppunt geldt, is te vinden op www.sebrasports.com.

Hoe werkt de SPS-20 Speedcable?

Aan de SPS-20 Speedcable, die afkomstig is uit Canada en daar is gebouwd voor de Olympische Spelen in Vancouver, is een lang touw bevestigd. De schaatser houdt het touw vast en wordt door de machine voortgetrokken totdat de gewenste snelheid is bereikt. Op dat moment geeft de machine middels een buzzer of lichtschakelaar een signaal. Het touw kan dan worden losgelaten en de schaatser rijdt op hoge snelheid de bocht in. Nadat het touw door de schaatser is losgelaten wordt het door de machine automatisch opgerold en is het direct gebruiksklaar voor de volgende schaatser.

Voordelen

De SPS-20 Speedcable ontwikkelt de snelheid, en dus niet de schaatser zelf. Hierdoor is het trainen van bochten op hoge snelheid voor de schaatser veel minder vermoeiend dan op de authentieke manier. De schaatser is dus in staat langdurig te oefenen op deze trainingsvorm en ontwikkelt een beter gevoel bij het rijden van bochten op hoge snelheid. Omdat de SPS-20 Speedcable zelfs drie schaatsers tegelijk kan voorttrekken (binnen vijf seconden tot 65 km per uur) kan de bochtentraining kort na elkaar plaatsvinden en hoeft niet lang op de beurt te worden gewacht.

Video

Voor de juiste beeldvorming van de potentiële gebruikers van de SPS-20 Speedcable is een video gemaakt. Hoe de machine in de praktijk werkt is te volgen via de link http://www.sebrasports.com/nieuws/15/SPS-20%20Speedcable.

Voor schaatsbanen is de aanwezigheid van de SPS-20 Speedcable een enorme meerwaarde. Met deze machine worden meer schaatsteams aangetrokken die op de betreffende schaatsbaan hun trainingsweken inplannen. Sebra Sports is al 10 jaar actief in de schaatssport en heeft zich onder andere gespecialiseerd in snijvaste onderkleding voor shorttrack en marathonschaatsen. Met haar ontwikkelde geavanceerde technieken streeft Sebra Sports ernaar de schaatssport zo veilig mogelijk te maken.





http://www.sebrasports.com