Gemeente Anna Paulowna

45-plus werkzoekenden in de kijker

De arbeidsmarkt trekt heel voorzichtig aan. Toch blijft het voor werkzoekenden in bepaalde leeftijdscategorieën moeilijk om weer aan de slag te komen, zoals voor 45-plussers. Zij hebben soms ten onrechte te maken met vooroordelen, die de kansen om weer aan de slag te komen beïnvloeden. Juist het werken met 45-plussers biedt voordelen waar werkgevers veel profijt van kunnen hebben. Zij beschikken over een schat aan levens- en werkervaring, competenties en vaardigheden. Om dat extra te benadrukken organiseert UWV WERKbedrijf in week 45 (8 tot en met 12 november) de Actieweek 45-plus.

Proefsollicitaties en kledingadvies
Op maandag 8 november organiseert UWV WERKbedrijf Den Helder âStijlvol 45+â. Onder het mom âJe krijgt geen tweede kans voor een eerste indrukâ staat de dag in het teken van het optimaliseren van de persoonlijke presentatie. Stylisten, kappers en visagisten van onder andere ICI Paris Xl en Scissors staan klaar voor tips en trucs voor uiterlijke verzorging. Miss Etam, Jack & Jones, C&A en Steps geven kleding- en kleuradviezen. Dit kan goed van pas komen bij het sollicitatiegesprek.

Daarnaast kunnen deelnemers een proefsollicitatiegesprek voeren met een werkcoach. De bezoeker krijgt tips en een persoonlijk advies op schrift mee.

Stijlvol 45+ duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats op Werkplein Noordkop aan de Keizerstraat 59. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mailadres jacqueline.ploeg@uwv.nl. Â

Terug naar
Nieuws