Gemeente Haaksbergen


Gedachtenispark
28-10-2010 Gedachtenispark
De gemeente Haaksbergen is volop bezig met het mogelijk maken van een zogeheten gedachtenispark op het algemene deel van de gemeentelijke begraafplaats aan de Enschedesestraat.

Dit betreft het meest rechtse deel van de algemene begraafplaats, dat aan de rechterkant van het `lijkenhuisje' ligt. Het realiseren van dit gedachtenispark is een initiatief van uitvaartondernemer Weeink.

Rechthebbenden en nabestaanden
De Wet op de lijkbezorging schrijft onder meer voor dat de gemeente zorgvuldig met graven moet omgaan. Daarom is de gemeente Haaksbergen ook op zoek naar de rechthebbenden en nabestaanden van de graven op het algemene deel van de begraafplaats. Onderzoek heeft uitgewezen dat de begraafplaatsadministratie van het algemene deel incompleet is. De gemeente roept rechthebbenden en nabestaanden van de betroffen graven op om zich te melden.

Persoonlijk gesprek
Rechthebbenden en nabestaanden zullen worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden van het graf te bespreken. De feitelijke uitvoering van het gedachtenispark is mede afhankelijk van de medewerking van de rechthebbenden op de graven in het algemene deel van de begraafplaats. Het streven is om samen met hen de realisatie van een waardige gedenkplaats in Haaksbergen mogelijk te maken.

Contactpersoon
Rechthebbenden en nabestaanden kunnen zich melden bij contactpersoon, namens de gemeente, Joop Weeink. Zijn mailadres is joopweeink@home.nl, zijn telefoonnummer 06 - 2220 0646.