Gemeente Echt-Susteren


Gemeentesecretarissen op bezoek bij Westrom

Op 14 oktober 2010 hebben de gemeentesecretaris van de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond een werkbezoek gebracht aan Westrom. Doel van het bezoek was een nadere kennismaking met Westrom en het bespreken van enkele actuele themaâs.

Allereerst kreeg het gezelschap een rondleiding binnen het Industrieel Toeleveringsbedrijf Haelen. Tijdens deze rondleiding werd stilgestaan bij de belangrijke taak van Westrom in de regio. Westrom biedt aan bijna 2000 inwoners uit deze vijf gemeenten passend werk. Aan de hand van het voorbeeld assemblage werd uitleg gegeven, hoe arbeidsontwikkeling in de praktijk vorm en inhoud krijgt.

Â
Na de rondleiding verzorgde Westrom twee presentaties. De eerste presentatie van Jo Kunnen, algemeen directeur van Westrom, gaf de gemeentesecretarissen nadere informatie over diverse actuele zaken met betrekking tot Westrom. De tweede presentatie werd verzorgd door Ingrid Raaijmakers, divisiemanager trajecten van Westrom. Deze presentatie ging met name over het belang van en voor gemeenten om zo veel mogelijk werk, dat kan worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, aan Westrom uit te besteden. Talloze voorbeelden passeerden daarbij de revue. Afgesproken is dat de bijeenkomst een vervolg zal krijgen.