Gemeente Bolsward


Nieuws
28-10-10

Felicitaties van het gemeentebestuur aan Sonnema

Het jaar 2010 in Bolsward staat in het tekenen van vele jubilea: 555 jaar Bolsward, 100 jaar Bolswarder Skûtsje en bijvoorbeeld het 65-jarig jubileum van Buurt- en speeltuinvereniging de Blauwpoort. Maar ook het 150-jarig jubileum van Sonnema is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Een openingsfeest voor het vernieuwde bezoekerscentrum, een open dag, een nieuw product: de 1,5 liter fles Sonnema. En wederom is Sonnema dit jaar een belangrijke ambassadeur voor Bolsward.

Reden genoeg voor het gemeentebestuur om de felicitaties onder het genot van een kopje koffie met gebak over te brengen aan Sonnema. Directeur de heer. H.T.F. Jansen en vestigingsleider mevrouw G. Schotanus waren op dinsdag 26 oktober jl. door het gemeentebestuur uitgenodigd op het stadhuis van Bolsward.

Op de foto ziet u de uitgereikte wimpel met opdruk: Sonnema 1860 - 2010. Ook de Bolswarder vlag, de oorkonde en de stadspenning zijn uit handen van burgemeester W.Chr. Vroegindeweij uitgereikt aan mevrouw Schotanus en de heer Jansen.

Na de fusie met Plantinga Vieux heeft Sonnema zich in 1967 gevestigd in Bolsward. Inmiddels is Sonnema - volgens het gemeentebestuur - niet meer weg te denken uit Bolsward.