AVANCE boekt wederom prima resultaat

28/10/2010 13:26

Avance

Breukelen, 28 oktober AVANCE Nederland weet de stijgende lijn vast te houden en heeft ook over de eerste helft van dit jaar een omzettoename geboekt. Ondanks dat de tarieven in de IT detachering nog steeds flink onder druk staan wist het bedrijf net als in 2009 een bruto winst van ruim 10% te realiseren.

"Het is ons gelukt om vrijwel constant iedereen aan het werk te houden en het derde kwartaal merken we een licht herstel van de markt. Voor de tweede helft verwacht ik zelfs nog iets beter te kunnen draaien" , merkt Algemeen Directeur Ron Stomp op van onder zijn paraplu tijdens een langdurige regenbui eind augustus.

AVANCE. Een no nonsens bedrijf dat reeds 19 jaar succesvol is binnen de ICT branche.

Voor het inhuren van externe expertise of het (deels) overnemen van een ICT afdeling kun je terecht bij Avance. Met een omzet van euro 21 miljoen (2009) en met ruim 250 man aan het werk behoort AVANCE tot de grotere spelers binnen de Randstad.

Autonome groei

Een relatief nieuwe activiteit is AVANCE Apple Support, een Business Unit met Apple expertise, dat in 2008 van start is gegaan. Een aantal mensen zijn toen vrij gemaakt om zich te richten op Apple. Zij hebben inmiddels de benodigde opleidingen gevolgd en ervaring opgedaan. AVANCE mag zich nu Official Apple Partner noemen op het netwerkvlak. Hier hebben zij hoge verwachtingen van aangezien Apple momenteel razendsnel marktaandeel wint. Zij verwachten dat met name het MKB en specifieke branches zoals advocatuur, IT en overige dienstverlenende bedrijven, steeds meer op Apple zullen overstappen voor hun kantoorautomatisering. Dit zijn de bedrijven die er mooi bij willen zitten; met hun kantoor omgeving iets willen uitstralen. Vaak zijn ze privé al geruime tijd bekend met Apple door de Ipod, Iphone en recent de Ipad.

Joop Heemskerk, Apple Consultant bij AVANCE: 'Naast het verlenen van support en beheer van Apple hardware wordt hier door het Research en Development team hard gewerkt aan nieuwe applicaties voor de Ipad en de Iphone. Door het beheren van Apple netwerken ontstaan ideeën om tools te ontwikkelen die voor klanten interessant zijn doordat zij bij gebruik ervan hun dagelijkse handelingen efficiënter kunnen uitvoeren. Voorbeeld is een uren registratie systeem dat via een Ipad of Iphone werkt. De gedetacheerde werknemer of medewerker in de buitendienst kan zijn uren digitaal laten tekenen met een Stylus pen door zijn leidinggevende en meteen on-line doorgeven. Hierdoor kan de administratie op het hoofdkantoor vrijdagmiddag al direct zien wat de cijfers zijn van de afgelopen week.'

Overnames

Naast de autonome groei, die gerealiseerd zal worden door AVANCE Apple Support, wil AVANCE verder groeien door overnames. Doelstelling is schaalvergroting en hierdoor synergie creëren. Na het overnemen van een klein bedrijf kan bezuinigd worden op de overheadkosten van deze onderneming door bijvoorbeeld het recruitment over te nemen, dit gebeurt dan centraal binnen de groep. Of er kan bespaard worden op een eigen automatiseringsspecialist, omdat die ook vanuit de groep geleverd kan worden.

Zorgen

Op zoek dus naar bedrijven die zich willen aansluiten bij AVANCE, of die overgenomen kunnen worden. Ron Stomp: 'Wat dat betreft komt de kredietcrisis goed van pas. Er zijn potentiële bedrijven die minder sterk staan en aansluiting zoeken. In de afgelopen maanden heb ik bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Wat mij zorgen baart is de schade die de kredietcrisis heeft aangericht bij de kleinere IT ondernemingen. Ik ben daar echt van geschrokken. Ondernemers die twee jaar terug een prachtige groei hadden gerealiseerd en dachten op dat moment de volgende stap te moeten nemen. Denk aan: een groter kantoorpand, meer sales, hierdoor hogere overhead kosten. Precies op het verkeerde moment grote investeringen gedaan. Deze bedrijven hebben de afgelopen twee jaar juist hun omzet en winst zien zakken en zijn daardoor in de financiële problemen gekomen. Het vet is van de botten, de reserves zijn verdwenen. Sommige bedrijfjes zijn gewoon technisch failliet.

Voor AVANCE zie ik de toekomst echter zonnig tegemoet. Genoeg nieuwe ontwikkelingen en mooie resultaten."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.avance.nl