Gemeente Noordenveld


Combinatiefunctionarissen voor Noordenveld

Gepubliceerd op: 28 oktober 2010

Op 1 september 2010 zijn de eerste combinatiefunctionarissen aan de slag gegaan in Noordenveld. Johan de Vries (Cultuur), Tessa Steghuis (Coördinatie), Atty Eelkema (Sport en Bewegen), Wouter Meertens (Sport en Bewegen) en Anita Scholten (Sport en Bewegen) gaan jongeren stimuleren deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. Woensdag 3 november om 15.30 uur stellen zij zich voor in het gemeentehuis in Roden. Bovendien ondertekenen de werkgevers van de combinatiefunctionarissen en de gemeente een samenwerkingsovereenkomst. Namens de gemeente ondertekenen de wethouders Oeds Keizer en Gerrit Alssema de overeenkomst.

Verbreding sport- en cultuuraanbod en versterking sportverenigingen

Met de aanstelling van de combinatiefunctionarissen wil de gemeente niet alleen het sport- en cultuuraanbod voor jongeren uitbreiden, maar ook de sportverenigingen versterken. In totaal mag de gemeente 4,5 combinatiefunctionarissen aanstellen. Ze komen in eerste instantie tot en met 2012 in dienst bij het Openbaar Primair Onderwijs Noordenveld, Stichting Welzijn in Noordenveld (WiN) en het ICO Centrum voor Kunst en Cultuur. De combinatiefunctionarissen hebben drie werkterreinen: school, sport en cultuur.

Wethouders in hun nopjes

Oeds Keizer, wethouder onderwijs en cultuur: "Ik ben erg blij met de komst van deze functionarissen. Ze stimuleren jongeren om actief deel te nemen aan allerlei activiteiten. Bovendien versterken ze de samenwerking tussen onderwijs, sport en cultuur. Overigens geef ik een groot compliment aan een aantal lokale instellingen die de komst van de functionarissen mede mogelijk hebben gemaakt."
Wethouder Gerrit Alssema met onder andere sport in zijn portefeuille: "We willen graag dat de functionarissen samenwerkingsverbanden tot stand brengen die allerlei activiteiten organiseren in Noordenveld. Door bestaande budgetten van de drie sectoren te bundelen realiseren we een breder aanbod van sportieve en culturele activiteiten."

Combinatiefunctionaris Sport en Bewegen

De combinatiefunctionarissen Sport en Bewegen gaan sportieve activiteiten na schooltijd organiseren voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Ook gaan zij extra aandacht schenken aan kinderen van het openbaar onderwijs met een motorische achterstand. Ouders en kinderen krijgen voorlichting over het belang van een gezonde leefstijl.

Combinatiefunctionaris Cultuur

De combinatiefunctionaris Cultuur gaat onder andere lessen kunst en cultuur geven aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in Noordenveld. Daarnaast organiseren ze voor deze groep buitenschoolse kunst- en cultuuractiviteiten.
De coördinator ondersteunt de combinatiefunctionarissen Sport en Bewegen en Cultuur en zorgt voor een goede samenwerking. Daarnaast voert zij zelf ook activiteiten uit en ondersteunt zij lokaal vrijwilligers.

Brede samenwerking en actieve benadering

Bij de uitvoering van de activiteiten werken de combinatiefunctionarissen nauw samen met elkaar en met sportverenigingen, culturele organisaties, kinderopvang, welzijnsorganisaties, buurtverenigingen en andere maatschappelijke instellingen. De combinatiefunctionarissen gaan zelf actief verenigingen en instellingen benaderen om deel te nemen aan de activiteiten. Verenigingen en instellingen kunnen zichzelf ook aanmelden om deel te nemen aan activiteiten.