Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 28-10-2010

Bewoners mishandeld bij overval, recherche stelt onderzoek in

TILBURG: De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van een brute overval die gisteravond op een woning aan de Noordwijkstraat gepleegd is. Drie overvallers, met een vuurwapen, mishandelden de bewoners en maakten een auto buit.

De politie kreeg woensdagavond rond 22.10 uur een melding van een overval op een woning aan de Noordwijkstraat. Voor zover nu duidelijk werd er bij de woning aangebeld, waarna drie daders, waarvan in elk geval één met een pistool, de woning binnen drongen. De bewoners, een 54-jarige man en zijn 55-jarige vrouw werden tijdens een worsteling door de overvallers mishandeld. De daders maakten onder meer de sleutels van de auto buit. Daarmee werd de auto van de bewoners die voor de deur op de oprit stond meegenomen.

De vrouw had een bloedende wond op haar voorhoofd. Haar man klaagde over pijn aan zijn hoofd. Ze werden ter plaatse door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. De recherche neem vandaag een uitgebreide aangifte van hen op. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Verder werd een sporenonderzoek verricht en ook werd een SMS-Alert bericht verstuurd. Tekst SMS-Alert bericht: Tilburg, Reeshof, overval met wapen, drie daders, getint uiterlijk, 1 met bruine jas, 1 met zwarte jas met bontkraag, 17-19 jaar, buit pers auto 35-GTX-8 BMW 530 zwart.

Politiecontroles Tilburgs centrum, agenten schrijven 153 bekeuringen uit

TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad heeft woensdag 27 oktober jl. samen met de Belastingdienst diverse verkeerscontroles en roadblockacties gehouden in het werkgebied. De agenten stonden onder meer op de Spoorlaan. Er werden 153 bekeuringen voor diverse
overtredingen zoals rood licht en verlichting uitgeschreven. De Belastingdienst incasseerde 7181 euro, er werd op 16 voertuigen beslag gelegd, daarvan werden er 3 afgevoerd.

Er zijn vier personen aangehouden. Twee mannen zijn aangehouden omdat ze geen ID-bewijs bij zich hadden. Ook werd een man aangehouden voor belediging. Verder werd nog een man gearresteerd omdat hij nog gesignaleerd stond als verdachte van huiselijk geweld. Tijdens de controles werden ook enkele veelplegers en andere bekenden van de politie gecontroleerd.

Politie maakt einde geluidsoverlast studenten

TILBURG: De politie heeft vannacht, na herhaalde klachten buurtbewoners die niet konden slapen, een einde gemaakt aan muziekoverlast vanuit een studentenhuis in de wijk Groeseind. Twee in de woning aanwezige mannen, 21 en 32 jaar werden aangehouden omdat ze de agenten
belemmerden bij hun werkzaamheden. De muziekinstallatie bestaande uit een computer, een versterker, een beeldscherm en twee grote
geluidsboxen werd in beslag genomen. Tegen de twee arrestanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vannacht werd door diverse buurtbewoners geluidsoverlast gemeld, vanuit een studentenhuis. Op de meldkamer was bij het adres, in overleg met de wijkagent, al een aantekening geplaatst dat hier in de afgelopen weken al vaker geluidsoverlast gemeld was. De bewoners waren door de politie al gewaarschuwd dat bij een volgende melding tot in beslag name zou worden overgegaan. Vannacht hoorden de agenten inderdaad rond 03.00 uur nog harde muziek vanuit het pand. Hierop besloot de hulpofficier van justitie een machtiging uit te schrijven om het pand binnen te gaan. Binnen werd geconstateerd dat de installatie in een soort barruimte stond. Er bevonden zich enkele mannen die zichtbaar dronken waren. Tijdens de in beslag name werden de dienders tegengewerkt door twee aanwezigen. Een van hen, een 21-jarige Tilburger, griste een
beeldscherm weg dat al was in beslag genomen. Tijdens zijn arrestatie liet hij het scherm op de grond vallen. Hij werd aangehouden. Een 32-jarige Tilburger die zich met deze arrestatie bemoeide, door hinderlijk voor de dienders te gaan staan, werd ook aangehouden.

Dronken Tilburger (19) raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger is vannacht op de Spoorlaan betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd met zijn auto aan de kant gezet nadat hij vermoedelijk door het rode verkeerslicht was gereden.

Agenten die met hun auto de kruising via de Noordhoekring naderden hadden immers groen licht op het moment dat de Tilburger met zijn auto links vanaf de Spoorlaan de kruising rechtdoor overreed. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 570 ugl. Het gaat om een beginnend bestuurder, korter dan vijf jaar een rijbewijs. Hij moest vanwege het hoge percentage,zijn rijbewijs inleveren.

Belgisch trio aangehouden voor diefstal van sloopmaterialen

UDENHOUT: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur op aanwijzing van een alerte getuige op het terrein van het voormalige restaurant Lei Ping, aan de Rijksweg drie mannen uit Antwerpen (17, 28 en 30 jaar) aangehouden die bezig waren met het stelen van ijzeren balken. In hun busje werden drie grote ijzeren zogenaamde H-balken aangetroffen. Het trio vertelde toestemming te hebben gekregen van een toezichthouder. Bij controle van de beheerder bleek echter dat dit niet het geval was. De dieven hebben een proces-verbaal gekregen.

Inbraak blijft door alerte buurtbewoners bij poging

OISTERWIJK: Woensdagavond hebben drie nog onbekende mannen geprobeerd in te breken in een pand aan de Dorpsstraat. Rond 22.50 uur werd aan de achterzijde van het pand een raam ingeslagen. Doordat een getuige die wakker geworden was luidkeels naar de inbrekers riep, is het bij een poging gebleven. Ook een andere alerte buurtbewoner die het
glasgerinkel hoorde, reageerde door naar buiten te gaan. Hij zag de drie vluchtende daders nog op de rug. Het zou gaan om drie blanke mannen met donkere jassen aan, één van hen had donkerblond haar.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-10-2010 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |