Gemeente Son en Breugel



Brandweer Son en Breugel rukt ook uit in Sint Oedenrode

Son en Breugel, 28 oktober 2010

Het zuid-oostelijk gebied van de gemeente St. Oedenrode ligt ver van de uitrukpost van de brandweer van St. Oedenrode. Na het bellen van 112 komen meldingen uit bij de meldkamer van Brabant Zuid-Oost. Omdat de brandweer Son en Breugel in die delen van de gemeente Sint Oedenrode duidelijk sneller ter plaatse kan zijn dan Sint Oedenrode zelf, maken de beide corpsen nieuwe interregionale afspraken over het uitrukken bij brand.

Op verzoek van de Commandant van Sint Oedenrode zal, vooruitlopend op het formeel vastleggen van deze interregionale afspraken, de uitruk van
1e tankautospuit (TS) en hulpverleningsvoertuig (HV) voor dit zuid-oostelijk gebied van Sint Oedenrode vanaf 2011 worden verzorgd door brandweer Son en Breugel. De brandweerzorg voor de burger is daardoor in dat gebied beter gewaarborgd.

In de afgelopen 5 jaren hebben de tiental incidenten in het betreffende gebied plaats gevonden waarvoor de brandweer moest uitrukken. In zeven gevallen was er sprake van brand.

Verwacht wordt dat het om een beperkt aantal uitrukken naar het betreffende gebied gaat. De financiële consequenties zijn beperkt en kunnen verantwoord worden binnen het hiervoor beschikbare budget. Uitrukken naar elkaars gemeenten zal met gesloten beurs plaatsvinden.

In de eigen Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost heeft Son en Breugel al een dergelijke samenwerking met de gemeenten Laarbeek en Nuenen.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491