Gemeente Maassluis

Nogmaals geld van Stadsregio voor speelruimteplan

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders heeft besloten om nogmaals EUR 50.000,- beschikbaar te stellen uit de zogenaamde VVSV-gelden afkomstig van de Stadsregio Rotterdam, voor de uitvoering van het speelruimteplan in Maassluis.

Dit bedrag van EUR 50.000,- wordt besteed aan het vervangen van een speeltoestel in de speeltuin 't Hoofd en het speeltoestel achter de Wethouder Smithal. Beide toestellen worden vervangen in verband met een betere veiligheid bij het gebruik van deze speelplekken voor de kinderen. Het eventuele restant van het geld na vervanging van deze speeltoestellen zal voor andere speelplekken in Maassluis worden ingezet.

Met al eerder toegekende VVSV-gelden van de Stadsregio zijn al diverse speelplaatsen opgeknapt. Zo zijn de speeltoestellen op de Pelmolen en Johan Wagenaarlaan vervangen. Alle speeltuinen en -velden bij de flats aan de Boonervliet zijn vernieuwd. Het schoolplein van CBS Het Spectrum is vernieuwd, zo ook de speeltuin van het Michiel de Ruyterplein. Het hek rondom de voetbalkooi aan de Bosboom Toussaintstraat is opgehoogd en de speeltuin Steenendijck is geheel gereconstrueerd. Dit alles met als doel om de jeugd in Maassluis goede en veilige speelruimte te kunnen bieden.