Rijksvoorlichtingsdienst

Nieuwe directeuren ministerie EL&I

In verband met de samenvoeging van het ministerie van Economische Zaken en ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit tot het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn op voordracht van de secretaris-generaal, Chris Buijink met ingang van 1 november 2010 de sleutelfunctionarissen benoemd bij drie stafdirecties t.w.:

Directeur van de Directie Communicatie in oprichting

De heer drs. J.F.C.J. van den Broek is benoemd tot directeur Communicatie in oprichting.

Hans van den Broek (53) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij is sinds 1 augustus 2010 werkzaam bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vanaf 2003 was hij werkzaam bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, als hoofd afdeling Woordvoering, Speeches en Protocol en eerste woordvoerder van de minister. Tot 2003 is hij journalist geweest, met als laatste baan chef parlementaire redactie van het Algemeen Dagblad.

Directeur van de Directie Financieel Economische Zaken in oprichting

De heer R.J. Barendse is benoemd tot directeur van de Financieel-Economische Zaken in oprichting.

Ronald Barendse (48) werkt geruime tijd bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waar hij diverse managementfuncties bekleedde bij de directie Wetenschap en Kennis als hoofd afdeling Beheer Kennisinstrumenten, als plaatsvervangend directeur Bureau Heffingen, als Hoofd Dienst Basisregistraties, als directeur ICT-Uitvoering (Dictu) en sinds 1 oktober 2006 directeur Financieel Economische Zaken.

Directeur van Bureau Bestuursraad in oprichting

De heer dr. J.P. Lamers is benoemd tot directeur Bureau Bestuursraad in oprichting. Jeroen Lamers (42) studeerde Japanse taal- en letterkunde en Japanse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Jeroen werkt sinds 1998 bij het voormalig EZ en was twee jaar plaatsvervangend directeur Internationaal Ondernemen bij het directoraat-generaal voor de Buitenlandse Economische Betrekkingen. Daarvoor was hij voor het toenmalige commissariaat/directie Buitenlandse Investeringen in Nederland werkzaam op de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea en Japan.

Sinds 1 september 2008 is Jeroen werkzaam als hoofd van Bureau Bestuursraad.




RVD Mediafeed