Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 28 oktober

Alkmaar, 28-10-2010 o 14.45 uur

Pizzakoerier beroofd

Heerhugowaard, woensdag 27 oktober

Een 43-jarige pizzakoerier is dinsdagavond rond 21.00 uur beroofd op de van der Helstlaan. De man moest hier bij een woning een bestelling afleveren. Hij belde aan en werd van achteren vastgegrepen. Hij werd door vier mannen op de grond gegooid, die hem van zijn portemonnee en autosleutels beroofden. Ook de bestelde pizzas werden meegenomen. De vier gingen er lopend vandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de van der Helstlaan dinsdagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor wapenbezit

Heerhugowaard, donderdag 28 oktober

Een 75-jarige Alkmaarder is donderdagochtend rond 03.10 uur aangehouden op de Rustenburgerweg. Surveillerende agenten zagen iemand met een zaklamp in een weiland schijnen. Het zoeklicht van de politieauto werd aangezet. De agenten zagen een man in het weiland liggen. Toen zij naar hem toe wilden lopen ging hij er vandoor. De man bleef met zijn voet achter een stuk prikkeldraad hangen. Hij bleek een geweer bij zich te hebben. Hij werd aangehouden voor illegaal wapenbezit en illegaal jagen. Het geweer en de munitie zijn in beslag genomen.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, woensdag 27 oktober

Een 20-jarige man uit Hoorn is woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Siriusstraat. Een 58-jarige man stond samen met zijn vrouw te wachten voor een verkeerslicht van de Kleine Noord naar het Breed om over te steken. De 20-jarige man stopte ook voor het verkeerslicht en begon uit het niets te schelden tegen de 58-jarige man en zijn vrouw. Toen de 58-jarige over het voetpad bij de Grote Weel liep werd hij het zat en maakte een opmerking tegen de 20-jarige man. Deze liep op hem af en gaf hem met zijn vuist een slag tegen zijn kaak. De 58-jarige man en zijn vrouw werden geholpen door de bewoners van de Lambert Meliszlaan waar zij naar binnen mochten. Ook hier bleef de 20-jarige man nog voor het raam staan schelden. De politie werd gebeld. Deze kon na een korte zoekslag de man op de Siriusstraat aanhouden.

Heling flatscreen

Alkmaar, woensdag 27 oktober

Een 16-jarige en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn woensdagmiddag rond 17.00 uur in de Wortelsteeg aangehouden. De politie kreeg melding dat er op het Zeglis drie jongens een flatscreen stonden over te laden van de ene auto in de andere. Toen de melder de kentekens van de autos doorgaf, bleek dat één van de autos als gestolen stond gesignaleerd. De politie trof de gestolen auto op het Zeglis aan. Het voertuig werd afgesleept naar het politiebureau. Agenten troffen het andere voertuig aan op de Wageweg met de 20-jarige bestuurder en zijn 16-jarige passagier. Zij reden weg richting de Wortelsteeg. Daar werd de auto staande gehouden. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak via stukgegooid raam

Obdam. Donderdag 28 oktober

Bij een supermarkt aan de Handelskade heeft donderdagochtend een inbraak plaatsgevonden. De politie kreeg rond 02.50 uur melding van de inbraak. Aan de zijkant van de supermarkt bleek een ruit te zijn ingegooid met een betonnen biels. Bij de servicebalie in de winkel zijn sigaretten weggenomen. Een getuige heeft twee mannen in donkere kleding zien lopen met een tas. Zij vluchtten in een witte cq. lichtgrijze kleine auto in de richting van de Dorpsstraat/Braken.

Heling fiets

Grootebroek, woensdag 27 oktober

Een 16-jarige jongen uit Grootebroek is woensdagmiddag rond 12.15 uur aangehouden op de N.J. Stuifbergenlaan. Een agent zag de jongen bij controle op het NS -station. Hij liep weg met een damesfiets waarvan het slot om het stuur hing. Hij had geen plausibele verklaring over hoe hij aan het rijwiel was gekomen. Hij werd aangehouden voor heling.

Scooter in brand

Schagen, donderdag 28 oktober

Op de Hoep werd donderdagochtend rond 02.00 uur op het voetpad een scooter aangetroffen die volledig in brand stond. De brandweer moest eraan te pas komen om het voertuig te blussen. Er werd circa 100 meter verder een helm aangetroffen. Er was veder niemand in de buurt te zien.

Aanhoudingen voor diefstal

Schagen, donderdag 28 oktober

Een 19-jarige en een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard zijn donderdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Rensgars. Een 16-jarige jongen uit Haringhuizen moest zijn Blackberry laten zien aan de 19-jarige jongen, die onderdeel uitmaakte van een groepje. De 19-jarige jongen pakte de Blackberry af. Toen de 16-jarige jongen terug wilde lopen naar zijn fiets, bleek deze ook weg te zijn. Een vriend van hem sprak agenten aan. Deze liepen met de vriend mee naar het groepje. Het nummer van de Blackberry werd gebeld. Op dit moment liep uit het groepje de 16-jarige verdachte weg met twee Blackberrys in zijn hand. Eén van de toestellen bleek van de 16-jarige jongen uit Haringhuizen te zijn. Zowel de 19-jarige, als de 16-jarige jongen werden aangehouden voor diefstal.

Lek gestoken autobanden: getuigen gezocht

Hoorn, donderdag 28 oktober

In de nacht van zaterdag 23 oktober op zondag 24 oktober zijn er op t Grachtje over banden van meerdere autos lek gestoken. Bij de politie kwamen twaalf aangiftes binnen van eigenaren van autos waarvan één of meerdere banden waren lek gestoken. Ook op de Klokketuin werden die nacht op dezelfde wijze banden van twee autos vernield.

De politie is op zoek naar getuigen die in deze nacht iets hebben gezien op of in de omgeving van t Grachtje over/Klokketuin. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).